ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ BALKABAKLI RULO PASTALAR

Balkabaklı Rulo Pastalar

Balkabak püreli rulo pastacıklar

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Balkabaklı Rulo Pastalar Tarifi İçin malzemeler

  • 4 yumurta
  • 100 g pudra şekeri
  • 120 g un 
  • 1 paket vanilya 
  • Yarım paket hamur kabartma tozu 
  • 3 yemek kaşığı su 
  • 3 yemek kaşığı kakao 

İç harcı için:

  • 500 g bal kabağı 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 kahve fincanı su 
  • 200 ml krema 
  • 50 g ceviz içi 

Üzeri için:

  • 75 g tereyağı 
  • 150 g pudra şekeri 
  • 1 çay kaşığı vanillin 
  • 20 ml portakal suyu 
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu 
  • Bir tutam tuz 
  • 300 g krem peynir

Süslemek için:

  • Beyaz çikolata rendesi 
  • File Antep fıstığı

Balkabaklı Rulo Pastalar Nasıl Yapılır?

  • Üst kreması için, oda ısısındaki tereyağını çırpıp krema haline getirin. Pudra şekerini ilave edip 1 dakika daha çırpın.
  • Daha sonra sırasıyla vanilyayı, portakal suyunu, rendelenmiş portakal kabuğunu ve bir tutam tuzu ekleyin.
  • Ayrı bir kapta krem peynirini iyice çırpıp pudra şekerli karışımla birleştirin. Karışımı buzdolabına aktarıp kek pişene dek dinlendirin.
  • Yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Elenmiş unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edin.
  • 1 dakika daha çırpın. Kakaoyu birkaç yemek kaşığı ılık suda iyice karıştırıp çözülmesini sağlayın.
  • Kakaoyu unlu karışıma ekleyip tekrar karıştırın. Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine ince bir tabaka olacak şekilde yayın.
  • Pandispanya hamurunu önceden ısıtılmış 160 derece fırında, 20-25 dakika pişirin.
  • İç malzemesi için, bal kabağını küp küp kesip bir tencereye alın ve üzerine şekeri ve suyu ilave edin.
  • Bal kabakları yumuşayana kadar pişirin. Soğuyunca püre haline getirin. Ayrı bir cam kapta kremayı iyice çırpın. Balkabağı püresini ve ceviz içini ilave edin.
  • Pandispanya pişince fırından alın. Küçük dikdörtgen hamurlar kesin. Her hamurun kenarına iç malzemeden paylaştırın
  • . Rulo şeklinde sarıp kenar kısmı altta kalacak şekilde servis tabağına yerleştirin.
  • Üzerlerine  spatula yardımı ile hazırladığınız kremadan sürün. Beyaz çikolata rendesi ve file Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!