Bal Kabaklı Humus

Bal Kabaklı Humus
23 Ocak 2024

Lezzetin sınırlarını zorlamak isteyenler için özel bir öneri: Balkabaklı Humus! Bu nefis tarif, geleneksel humusun tadını sürdürürken, balkabağının benzersiz lezzetiyle buluşarak sofralarınıza eşsiz bir dokunuş katacak.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Bal Kabaklı Humus için

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 400 gr haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 200 gr bal kabağı püresi
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • ½ çay kaşığı acı toz biber
  • 3 yemek kaşığı kavrulmuş kabak çekirdeği
  • 1 tutam kırmızı biber
  • 1 tutam maydanoz (ince doğranmış)
Bal Kabaklı Humus

Nasıl Yapılır

  1. Limon suyu, tahin, sarımsak ve tuz bir mutfak robotunda ya da blender’da pürüzsüz olana kadar karıştırılır. 
  2. Nohut ve zeytinyağı ilave edilir, karıştırılır. 
  3. Balkabağı, kimyon ve kırmızı biber eklenir. 
  4. Pürüzsüz olana kadar karıştırılır. 
  5. Humus kapaklı bir kaba aktarılır ve 2 saat buzdolabında dinlendirilir. 
  6. Maydanoz, kabak çekirdeği ve zeytinyağı ile servis edilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo