Bal Kabaklı Pankek

23 Ocak 2024 tarihinde güncellendi.
Bal Kabaklı Pankek

Bu nefis tarif, sadece kahvaltı sofralarınıza değil, aynı zamanda tatlı krizlerinize de çare olacak. Şef Başak Öngel'in yorumuyla bal kabaklı pankek tarifini mutlaka deneyin.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bal Kabaklı Pankek için

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı bal kabağı püresi
  • 1 büyük yumurta
  • 2 yemek kaşığı bitkisel yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı esmer şeker
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş yenibahar
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş tarçın
  • ½ çay kaşığı öğütülmüş zencefil
  • ½ çay kaşığı tuz
  • Zeytinyağı
Bal Kabaklı Pankek

Nasıl Yapılır

  1. Tüm malzemeler ölçülerek hazırlanır. 
  2. Süt, balkabağı, yumurta, yağ ve sirke geniş bir kapta karıştırılır. 
  3. Ayrı bir kapta un, esmer şeker, kabartma tozu, karbonat, yenibahar, tarçın, zencefil ve tuz çırpılır.
  4. Balkabağı karışıma eklenir ve homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır. 
  5. Krep tavası zeytinyağı ile az miktarda yağlanır. 
  6. Eşit porsiyonlarda, sıcak tavaya kepçe yardımı ile dökülür.  
  7. Küçük kabarcıklar görülene kadar yaklaşık 2 dakika pişirilir. 
  8. Arkası da aynı şekilde pişirildikten sonra sıcak servis edilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo