ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SEBZELİ KÖFTE TARİFLERİ ZENCEFİLLİ BAL KABAĞI KÖFTESİ

ZENCEFİLLİ BAL KABAĞI KÖFTESİ

Zencefilli bal kabağı köftesi
6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zencefilli bal kabağı köftesi tarifi için malzemeler
  • 600 g bal kabağı
  • 1 soğan
  • 6 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı pul biber 

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı 

Üzeri için

  • Taze tarhun 
Zencefilli bal kabağı köftesi Nasıl Yapılır

  • Bal kabağı ve soğanı rendenin iri tarafı ile rendeleyip geniş bir kaseye alın. Galeta unu, yumurta, kabartma tozu, toz zencefil, tuz ve baharatları ilave edip iyice yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizle yuvarlayarak top köfteler yapın. 
  • Ayçiçek yağını bir tavada ısıtın ve bal kabağı köftelerini kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Yağını çektirdiğiniz köfteleri bir servis tabağına alın. Taze tarhun yaprakları ile süsleyerek servis yapın. 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!