ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ BALKABAKLI MUFFİN

Balkabaklı Muffin

Balkabaklı Muffin

Tam sezonu olan balkabağıyla nefis yumuşaklıkta bir muffin tarifi!

Okurumuzdan gelen ıspanaklı muffin tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

17 Tarif       6 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Balkabaklı Muffin Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı balkabağı püresi (haşlayıp rondodan geçirerek püre elde edebilirsiniz)
  • 1,5 su bardağı tam buğday unu
  • 1/2 su bardağı hindistan cevizi şekeri
  • 1/2 su bardağı bal
  • 1/2 tatlı kaşığı balkabağı baharatı
  • 1/2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı vanilya ekstresi (yoksa 1 paket vanilin)

Üzeri için:

  • Fındık
  • Ceviz

Balkabağı baharatı için:

  • 4 yemek kaşığı toz tarçın
  • 2 yemek kaşığı toz zencefil
  • 2 tatlı kaşığı yenibahar

Balkabaklı Muffin Nasıl Yapılır?

  • Başlamadan önce fırını 180 dereceye ayarlayın, siz keki hazırlarken fırın da ısınsın
  • Geniş bir kapta, unu, şekeri, baharatları, tuzu ve kabartma tozunu birbirine karıştırın
  • Ortasında çukur oluşturup, yumurtaları kırın, balkabağı püresi, yağ ve vanilyayı ekleyin
  • Sonra tüm malzemeleri el çırpıcısı ya da spatulayla karıştırın.
  • Kek hamurunu muffin kalıplarına paylaştırın. (12-14 adet arasında çıkıyor)
  • Üzerine dilediğiniz kuruyemişleri koyun.
  • Sıcak fırına koyup 20-25 dakika pişirin, kürdan batırdığınızda kuru çıkıyorsa pişmiş demektir. AFİYET OLSUN!
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!