ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ ZEYTİNYAĞLI BALKABAĞI

Zeytinyağlı Balkabağı

Zeytinyağlı balkabağı

Yüksek miktarda lif içeren balkabağı, genellikle tatlıların içerisinde kullanılır. Hücrelerin yenilenmesini sağlayan bu besin, antioksidan kaynağı olarak da bilinir. Bazı kanser türlerine karşı vücudu korur. Ayrıca diyet listelerinde sık sık yer verilen besinlerden biridir. Balkabağı en çok yılbaşı ve Cadılar Bayramı zamanlarında tüketilse de, günlük hayatta yer verilmesi gereken besinlerden biridir. Peki, zeytinyağlı balkabağı nasıl yapılır? Malzemeleri hazır ettiyseniz, zeytinyağlı balkabağı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak balkabaklı ravioli ve kireçte kabak tatlısını da deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı Balkabağı Tarifi İçin malzemeler

  • 300 gr balkabağı
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 su bardağı su
  • 3 dal dereotu
  • Tuz

Zeytinyağlı Balkabağı Nasıl Yapılır?

  • Balkabağını iri küp şeklinde doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin. Kabakları ilave edip 5 dakika daha kavurun.
  • Tuz, limon suyu ve suyu ekleyin. Orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirin.
  • Kaynamaya başlayınca pirinçleri ilave edip kısık ateşte 20 dakika pişirin. İnce kıyılmış dereotu ekleyip ılık servis yapın. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Zeytinyağlı Balkabağı Kaç Kalori?

  • Zeytinyağlı balkabağının bir porsiyonu, yaklaşık 40 kaloridir. Diyet listelerine eklenebilecek tariflerden biridir.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!