Balkabaklı Panna Cotta

Balkabaklı Panna Cotta
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Balkabaklı Panna Cotta için

Malzemeler

  • 1 kg balkabağı
  • 300 g toz şeker
  • 500 g krema
  • 6 adet yaprak jelatin
  • 200 g frambuaz
  • 200 g böğürtlen
  • 200 g sade jöle
  • 500 g dondurma
Balkabaklı Panna Cotta

Nasıl Yapılır

  1. Balkabağını küçük küçük parçalara bölün ve 200 g şeker ekleyip, yaklaşık 1.5 saat pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Balkabağı iyice soğuduktan sonra blender yardımıyla püre haline getirip servis kuplarına paylaştırın.
  2. Ayrı bir tencerede krema ve kalan 100 g şekeri ısıtın. Yaprak jelatini soğuk suda 1-2 dakika bekletip yumuşattıktan sonra, kaynamaya başlayan kremaya ekleyin ve ocaktan alın. Jelatin tamamen eriyinceye kadar çırpın. Daha sonra kuplara böldüğünüz kabak püresinin üzerine paylaştırın. Oda sıcaklığına geldikten sonra bir süre derin dondurucuda bekletin. İstenilen soğukluğa geldiğinde buzdolabına alın. Servis yaparken üzerine frambuaz, böğürtlen ve sade jöle koyarak yanında dondurma ile birlikte servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo