ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ BAL KABAĞINDA SEBZELİ ET

Bal kabağında sebzeli et

Bal kabağında sebzeli et

Kaç
Kişilik

9 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bal kabağında sebzeli et tarifi için malzemeler

  • 1 orta boy bal kabağı
  • 500 g kuşbaşı kuzu eti
  • 1 su bardağı bezelye içi
  • 2 orta boy havuç
  • 5 diş sarımsak
  • 5 adet taze patates
  • 10 arpacık soğan (Kabuğu soyulmuş)
  • 1 tatlı kaşığı domatesmsalçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, kekik
  • 1 çay bardağı baldo pirinç (Sıcak suda bekletilmiş)

Bal kabağında sebzeli et Nasıl Yapılır

  • Bal kabağının içini oyun. Oyarken kenarlarında katman olacak şekilde bal kabağı bırakarak oyun (Bal kabağını tencere gibi kullanacağız). İçini oyduğunuz bal kabağından çıkan parçaları küp şeklinde doğrayın. Havuçları ve patatesleri irice doğrayıp hazırlayın. Salçaları, zeytinyağını, tuzu, kabuğunu soyduğunuz sarımsakları, karabiberi ve kekiği bir kasede karıştırın. Hazırladığınız sosu etlere ilave edin ve iyice karıştırın. Sebzeleri ve yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri de ekleyip tüm malzemeyi harmanlayın. Karışımı, kenarlarını biraz bırakacak şekilde içini oyduğunuz bal kabağının içine aktarın. Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyip bir kapakla (Kendi kapağı olabilir) kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerini yağlı kağıt ile kapatıp yaklaşık 1 saat pişirin. Üzerindeki yağlı kağıdı alıp yarım saat daha pişirin. Fırından alın ve 5-10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.