ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER YILBAŞI YEMEKLERİ YOĞURTLU BAL KABAĞI MEZESİ

Yoğurtlu bal kabağı mezesi

Yoğurtlu bal kabağı mezesi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yoğurtlu bal kabağı mezesi tarifi için malzemeler

  • 4 dilim bal kabağı (Rendelenmiş)
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Sosu için

  • 3 kaşık süzme yoğurt
  • 2 kaşık mayonez
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 3 diş sarımsak (Ezilmiş)

Üzeri için

  • Taze kekik ve kıtır soğan

Yoğurtlu bal kabağı mezesi Nasıl Yapılır

  • Rendelenmiş bal kabağını zeytinyağıyla birlikte tavada kavurun. Bu işlem bal kabağının hacmi yarı yarıya düştüğünde sonlanmalı, bu da yaklaşık 8 dakika sürecektir. Çok uzun sürmemeli.
  • Tavadan alın, derin bir karıştırma kabına aktarın. İçine yoğurt, mayonez, kimyon ve sarımsağı ekleyip karıştırın. Servis tabağına veya tekli kaselere alın. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirin, kıtır soğan ve taze kekik ekleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.