Ara Sıcak Tarifleri: İftara Özel 35 Farklı Ara Sıcak Tarifi

Ara sıcak yemekler nelerdir? Ara sıcaklar nasıl sunulur? İşte, iftar sofralarında ana yemeğin yanında sunabileceğiniz birbirinden pratik ve nefis 35 ara sıcak tarifi:
Ara Sıcak Tarifleri: İftara Özel 35 Farklı Ara Sıcak Tarifi
24 Nisan 2024, 21:37

Ara sıcaklar, çorbadan sonra ana yemeğin yanında sunulan atıştırmalık olarak servis edilen pratik yemeklerdir. Özellikle kalabalık sofralarda yer verilen ara sıcaklar, sofrayı kısa sürede donatmanızı sağlar. İftar sofralarında ana yemekle birlikte sunabileceğiniz ara sıcak tarifleri arıyorsanız, doğru yerdesiniz. İşte, iftar yemeklerinin yanına çok yakışacak, sofrayı ziyafete dönüştürecek 35 nefis ara sıcak tarifi:

Sizler için hazırladığımız iftar menüsü tarifleri ve kolay iftar tatlılarına göz atmayı unutmayın.

  1. Acılı Karides Tempura

acılı karides tempura

Tempura, sebze ve deniz mahsullerinin derin yağda kızartılmasına verilen isimdir. İftar sofralarında deniz ürünlerine yer vermek isteyenler için, özel soslarla harmanlanan karides tempura tarifini öneriyoruz.

  1. Baharatlı Patates Cips

baharatlı patates cips

Et ve tavuğun yanına çok yakışan patates cips, toz biber, karabiber gibi baharatlarla harmanlanır. Ortalama 25 dakikada hazırlanan baharatlı patates cipsler, ketçap ve mayonezli birlikte sunabilirsiniz.

  1. Boxty

boxty

İftar sofralarında farklı kültürlere yer vermek isteyenler için, İrlanda mutfağının en sevilen tariflerinden biri olan boxty'i öneriyoruz. Hazırlaması 10, pişirmesi 15 dakika süren boxty, bazı ülkelerde patatesli pankek olarak da bilinir.

  1. Kaşar Kroket

kaşar kroket

Ana yemeğin lezzetini ortaya çıkaracak bir ara sıcak arıyorsanız, kaşar kroket ideal bir seçim olacaktır. Yalnızca 6 malzemeden oluşan kaşar kroketi, 15 dakika içinde hazırlayabilirsiniz.

  1. Burrito

burrito

Meksika mutfağından dünyaya yayılan burrito, lavaş, tavuk eti ve chimichurri sosu ile hazırlanır. İsteğe göre farklı harçlarla doldurulan burrito, dilimlenerek servis edilir.

  1. Dıvıl

dıvıl

Nevşehir mutfağıyla özdeşleşen dıvıl, patates, bulgur ve yumurta ile hazırlanır. Ortalama 20 dakika içinde sofralardaki yerini alan dıvıl, yeşilliklerle birlikte sunulur.

  1. Parmesanlı Patlıcan

parmesanlı patlıcan

Patlıcan dilimlerinin galeta ununa batırılıp kızartılmasıyla hazırlanan parmesanlı patlıcan, genelde et yemeklerinin yanında sunulur. Lezzetini arttırmak için parmesan ve mozzarella peyniri birlikte kullanılır.

  1. İstiridye Mantarlı Tapas

istiridye mantarlı tapas

Kızarmış ekmek dilimlerinin mantarlı harç ile doldurulmasıyla hazırlanan tapas, soya sosu ve labne peyniri ile zenginleştirilir. Ortalama 18-20 dakika içinde sofralardaki baş köşeyi alır.

-

  1. Volovan

volovan

Milföy hamurunun mantar, kaşar peyniri ve salatalık ile doldurulmasıyla hazırlanan volovan, okurlarımız tarafından çok sevilen bir ara sıcak tarifidir. Fransız mutfağından dünyaya yayılan volovan, tavuk ve sebze ile zenginleştirilebilir.

  1. Sırniki

sırniki

Rus mutfağında farklı çeşitlerle sunulan sırniki, un, lor peyniri ve toz şeker ile hazırlanır. İsteğe göre hem tatlı, hem de tuzlu olarak sunulan sırniki, orman meyveleri ile birlikte servis edilir.

  1. Kaşar Peynirli Mantar

kaşar peynirli mantar

Kaşar peynirli mantar, büyük boy mantarların kaşar peyniri, biber ve domates ile doldurulmasıyla hazırlanır. Sebze ve et yemekleriyle birlikte sunulan kaşar peynirli mantarın porsiyonu, yaklaşık 185 kaloridir.

  1. Kaytaz Böreği

kaytaz böreği

Antakya mutfağıyla özdeşleşen kaytaz böreği, kıymalı harç ile doldurulur. Özellikle çayın yanına çok yakışan bu börek, hafif iftar yemekleriyle birlikte servis edilir.

  1. Zeytinyağlı Havuç Dilimleri

zeytinyağlı havuç dilimleri

Ramazan'da kilo kontrolüne dikkat edenler için, havuç, zeytinyağı, sarımsak ve limon suyuyla hazırlanan havuç dilimlerini öneriyoruz. Diyet listelerine de uygun olan zeytinyağlı havuç dilimlerinin porsiyonu, ortalama 50 kaloridir.

  1. Mantarlı Kiş

mantarlı kiş

Mantar, süt ve kiş hamuru ile hazırlanan mantarlı kiş, yüksek oranda protein içerir. Küçük porsiyonlarda sunulan mantarlı kiş, fırında pişirildikten sonra sıcak sıcak servis edilir.

  1. Peynir ve Somon Rulo

peynir ve somon rulo

İftar sofralarında balık yemeklerine yer vermek isteyenler için, nefis bir tarifimiz var. Somon fümelerin ricotta peyniri ve ıspanak ile doldurulmasıyla hazırlanan bu yemek, zengin besin değerlerine sahiptir.

  1. Antakya Usulü Yumurta Öccesi

yumurta öccesi

Yumurta, yeşil soğan, maydanoz ve nane ile hazırlanan yumurta öccesi, Antakya ve çevresinde sık sık tüketilir. Görünümü pankeke benzeyen yumurta öccesi hem iftarda, hem de sahurda tüketilebilir.

  1. Aussie Pie

aussie pie

Avustralya ve Yeni Zelanda mutfağından yayılan aussie pie, 'etli turta' ismiyle de bilinir. İç harcı dana eti ile doldurulan aussie pie, kalabalık sofraların favorisidir.

  1. Cipsli Çıtır Tavuk

cipsli çıtır tavuk

Krema ve baharatlarla harmanlanan tavuk etinin fırında pişirilmesiyle hazırlan cipsli çıtır tavuk, sebze yemekleriyle birlikte sunulur. Dışının çıtır çıtır olması için mısır cipsine bulayabilirsiniz.

  1. Hazır Yufkadan Börek

hazır yufkadan börek

Hazır yufka ile nefis mi nefis bir börek hazırlamaya ne dersiniz? İç harcı isteğe göre peynir, patates ve ıspanak ile doldurulan börekleri, kızgın yağda kızartabilirsiniz.

  1. İkramlık Pideler

ikramlık pideler

İç harcı kıyma, biber ve soğan ile doldurulan ikramlık pideler, küçük porsiyonlar halinde sunulur. İsteğe göre patatesli versiyonunu da deneyebilirsiniz.

  1. Patates Topları

patates topları

Hafifliği ile hemen hemen her yemeğin yanına yakışan patates topları, 30 dakika gibi kısa bir sürede hazırlanır. Patatese çıtırlık vermek için mısır gevreği kullanabilirsiniz.

  1. Sebzeli Kiş

sebzeli kiş

Kiş, sebze, peynir ve şarküteri ürünleri ile hazırlanan bir hamur işidir. İç harcı kabak, ıspanak ve pırasa ile doldurulan sebzeli kiş, küçük boyutlar halinde sunulur.

  1. Sosisli Atıştırmalıklar

sosisli atıştırmalıklar

Milföy ve sosis ile hazırlanan bu tarif, ana yemeğin yanına çok yakışacak bir atıştırmalıktır. Ortalama 30 dakikada hazırlanır. Yanında 3 farklı sos eşliğinde servis edilir.

  1. Ciğer Terin

ciğer terin

Fransız mutfağıyla özdeşleşen ciğer terin, ekmek üzerine sürülen terin ile hazırlanır. İsteğe göre kaz veya tavuk ciğeri kullanılabilir. Kornişon turşu eşliğinde servis edilir.

  1. Arancini Topları

arancini topları

Arancini, İtalyan mutfağından dünyaya yayılan bir lezzettir. Risotto ile hazırlanan bu toplar, isteğe göre kürdana batırılarak da sunulabilir. Kabalık sofralar için idealdir. 

  1. Fındık Lahmacun 

fındık lahmacun

Ocakbaşı, restoran ve lokantalarda sık sık karşılaştığımız bir tarifle karşınızdayız. Lezzeti ve küçük porsiyonlu oluşu ile ara sıcak olarak servis edebilirsiniz

  1. Paçanga Böreği

paçanga böreği

Paçanga böreği yufka ile yapılan, kaşar, pastırma, domates ve biber kullanılan lezzetli bir börektir. Özellikle iftar sofralarında servis edilir. 

  1. Kalamar 

kalamar

Eğer deniz ürünleri temelli bir sofra kuruyorsanız, bu sofranın vazgeçilmez ara sıcağı kalamardır. Bir kaç püf noktaya uyarak evde leziz bir kalamar hazırlayabilirsiniz. 

  1. Falafel

falafel

Falafel, künefe ve humus gibi Orta Doğu'ya mal olmuş lezzetlerden biridir. Özellikle Lübnan, İsrail ve Filistin mutfağında tüketilen bu lezzet, nohut ve galeta unu karışımından oluşur. Falafel, ara sıcak olarak yemeklerin yanında sunulur.

  1. İçli Köfte

içli köfte

İster haşlama isterseniz de kızartma olarak hazırlayabileceğiniz ve sunabileceğiniz bir lezzet. 

  1. Air Fryer'da Karnabahar Kızartması

airfryer'da karnabahar kızartması

Karnabaharın baharatlarla marine edilip air fryer'da pişirilmesiyle hazırlanan bu tarif, iftar sofralarında sunabileceğiniz en iyi atıştırmalıklardan biridir. Sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.

  1. Airfryer'da Hellim Kızartması

airfryer'da hellim kızartması

Hellim peynirinin hava fritözünde pişirilmesiyle hazırlanan tarif, özellikle sebze yemeklerinin yanında sunulabilir. Hellim kızartmasını 10 dakika içinde sunabilirsiniz.

  1. Airfryer'da Kaşarlı Mantar

airfryer'da kaşarlı mantar

Et ve tavuk yemeklerinin yanına çok yakışan kaşarlı mantar, 20-25 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Şef Başak Öngel Demirkale'nin videolu anlatımıyla kaşarlı mantarı kolayca hazırlayabilirsiniz.

  1. Enginar Cips

enginar cips

Enginar, tuz, limon ve maydanoz ile hazırlanan bu cips, enginar sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak niteliktedir. Kızarttığınız enginar cipsleri bekletmeden servis edin.

  1. Havuç Tarator

havuç tarator

Havuç, yoğurt, sarımsak ve ceviz ile hazırlanan havuç tarator, iftar sofralarında hem meze, hem de ara sıcak olarak sunulabilir. Ortalama 15 dakika içinde hazırlayabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. İftar için ana yemek tarifleri
  2. Pratik iftar yemekleri
  3. Etsiz iftar yemekleri
  4. Değişik iftar yemekleri
  5. İftar için patlıcan yemeği tarifleri
  6. İftar ve sahur vakitleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo