Falafel

Falafel
23 Kasım 2023

Falafel, künefe ve humus gibi Orta Doğu'ya mal olmuş lezzetlerden biridir. Özellikle Lübnan, İsrail ve Filistin mutfağında tüketilen bu lezzet, nohut ve galeta unu karışımından oluşur. Falafel, ara sıcak olarak yemeklerin yanında sunulur. Yuvarlak şekil verilen falafeller, kızgın yağda kızartıldıktan sonra servis edilir.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Falafel için

Malzemeler

Malzemeler

  • 400 gr haşlanmış nohut
  • 2 arpacık soğanı
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı taze kişniş
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber

Bulamak için

  • Galeta unu

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Servis için

  • 6 pita ekmeği
Falafel

Nasıl Yapılır

  1. Maydanozları ve kişnişi ince kıyın. Haşlanmış nohutları mutfak robotuna alın ve 30 saniye karıştırın.
  2. Üzerine soğan, sarımsak, maydanoz, kişniş, kimyon, tuz, karabiber, kabartma tozu ve su ilave edip 10 saniye karıştırın.
  3. Karışımı bir kaseye alın. Un ve galeta unu ilave edip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp misket şeklinde yuvarlayın.
  4. Galeta ununa bulayıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  5. Ayçiçeği yağını bir tavada ısıtın ve köfteleri altın rengi oluncaya kadar kızartın. Köfteleri pita ekmeğinin içine yerleştirip, salata ile servis yapın.


Falafel Kaç Kaloridir?

100 gram falafel yaklaşık olarak 330 kaloridir. Yanında tükettiğiniz ürünlere göre kalorisi değişebilir.


Falafelin Püf Noktaları

  1. Falafelin içerisine eklenen nohutun kabuklarını soyarak daha pürüzsüz bir falafel elde edebilirsiniz. 
  2. Falafeli kızartacağınız yağın derin ve sıcak olması gerekir.
  3. Falafelin içerisine koyulan malzemelerin güçlü bir rondodan çekilmesi gerekir. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo