ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER FALAFEL

Falafel

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Falafel tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 400 gr haşlanmış nohut
  • 2 arpacık soğanı
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı taze kişniş
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber

Bulamak için

  • Galeta unu

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Servis için

  • 6 pita ekmeği

Falafel Nasıl Yapılır

Bol malzemeli yemek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden. Maydanozları ve kişnişi ince kıyın. Haşlanmış nohutları mutfak robotuna alın ve 30 saniye karıştırın. Üzerine soğan, sarımsak, maydanoz, kişniş, kimyon, tuz, karabiber, kabartma tozu ve su ilave edip 10 saniye karıştırın.

Karışımı bir kaseye alın. Un ve galeta unu ilave edip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp misket şeklinde yuvarlayın. Galeta ununa bulayıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin.

Ayçiçeği yağını bir tavada ısıtın ve köfteleri altın rengi oluncaya kadar kızartın. Köfteleri pita ekmeğinin içine yerleştirip, salata ile servis yapın.

Yorumlarınız

ferda4412.10.2016 16:59:03

falafel salatasını ilk dışarda yediğimde çok begendim. bugün bu tarife göre yaptım ama kızgın yağa attığımda dağıldı. zorla bi kaç tane kızarttım fakat tadı aynı gelmedi ve içi çok ciğ oldu sanki:(

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.