Falafel

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
10 dakika

Falafel Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 400 gr haşlanmış nohut
- 2 arpacık soğanı
- 2 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı taze kişniş
- 2 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı su
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı galeta unu
- Tuz
- Karabiber
Bulamak için
- Galeta unu
Kızartmak için
- Ayçiçeği yağı
Servis için
- 6 pita ekmeği
Falafel Nasıl Yapılır?
Bol malzemeli yemek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden. Maydanozları ve kişnişi ince kıyın. Haşlanmış nohutları mutfak robotuna alın ve 30 saniye karıştırın. Üzerine soğan, sarımsak, maydanoz, kişniş, kimyon, tuz, karabiber, kabartma tozu ve su ilave edip 10 saniye karıştırın.
Karışımı bir kaseye alın. Un ve galeta unu ilave edip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp misket şeklinde yuvarlayın. Galeta ununa bulayıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
Ayçiçeği yağını bir tavada ısıtın ve köfteleri altın rengi oluncaya kadar kızartın. Köfteleri pita ekmeğinin içine yerleştirip, salata ile servis yapın.

Dergide bu ay neler var?