ANASAYFA TARİFLER EGE YEMEKLERİ PATLICAN SİLKME

Patlıcan Silkme

Ege Bölgesi'nde sık sık tüketilen patlıcan silkme, hem ana yemek, hem de meze olarak sunulmaktadır. Patlıcan silkme yapımında patlıcan, domates, sarımsak ve biber kullanılır. Ortalama 35-40 dakikada hazırlanır. Genellikle et yemekleri ile birlikte sunulur. Peki, patlıcan silkme nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, patlıcan silkme tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak boston patlıcan kebabıpatlıcan musakka ve patlıcan reçeli tarifini deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patlıcan Silkme Tarifi İçin malzemeler

  • 3 patlıcan
  • 4 domates
  • 3 soğan
  • 4-5 sivri biber
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1.5 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 kahve fincanı su
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz

Patlıcan Silkme Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyun. Uzunlamasına dörde kesip iri küp şeklinde doğrayın. Limonlu ve tuzlu suda 15-20 dakika bekletin.
  • Soğanları soyup piyazlık doğrayın. Sivri biberlerin çekirdeklerini çıkarıp ince doğrayın. Sarımsakları soyun.
  • İki domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Kalan domatesleri rendeleyin. Patlıcanları sudan çıkarıp suyunu sıkın ve kâğıt havlu üzerine alın.
  • Maydanozu temizleyip kıyın. Yayvan bir tencereye soğanları yayın. Sırasıyla sivri biber, patlıcan, sarımsak dişleri ve domatesleri ilave edin.
  • Zeytinyağı, su ve tuzu ekleyip orta ateşte karıştırmadan kapağı kapalı olarak pişirin. Tencereyi ara sıra saplarından tutarak silkeleyin.
  • Su kaynayınca ateşi kısıp 20 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!