ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER İÇLİ KÖFTE

İçli Köfte

İçli Köfte (12 adet)

İster haşlayın, ister kızartın, 12 adet içli köfte tarifi..

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

14 Tarif       2 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

İçli Köfte Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için:

  • 1.5 su bardağı köftelik bulgur
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1.5 su bardağı un
  • Çeyrek su bardağı irmik
  • Tuz

İç malzemesi için:

  • 200 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • Çeyrek paket margarin
  • Pul biber, tuz, karabiber, kekik

İçli Köfte Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kuru soğanları küp küp doğrayıp tavada margarin ve sıvı yağları da ekleyip renkleri değişene kadar kavuralım.
  • Daha sonra, kıymayı da katıp kavurmaya devam edelim.
  • Baharatları da ekleyip, kavurmayı sonlandıralım ve buzdolabında soğumaya bırakalım.
  • Bir kaba bulgur ile irmiği alıp suyunu ve tuzunu ekleyip biraz suyunu çekmesi için bekletelim.
  • Suyunu çekip, kabardıktan sonra ununu katıp iyice yoğuralım.
  • Cevizden biraz büyük parçalar koparalım parmağınızla oyup iç malzemeden bir miktar ekleyip ağzını kapatalım.
  • İçli köftelerimiz hazır.
  • İster derin bir tencerede bol yağda kızartarak, isterseniz de yine derin bir tencerede bolca su ile haşlayıp tüketebilirsiniz.
  • (Haşlamada: Köfteler suyun yüzeyine çıktığında pişmiş demektir.)
  • Sıcak sıcak servis yapılmalıdır. Üzerine isteğe bağlı salçalı sos gezdirilebilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!