ANASAYFA TARİFLER AKDENİZ YEMEKLERİ YUMURTA ÖCCESİ

Yumurta Öccesi

Antakya usulü yumurta öccesi

Antakya mutfağından nefis yumurta öccesi tarifi..

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yumurta Öccesi Tarifi İçin malzemeler

  • 6 yumurta
  • 1 demet yeşil soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet taze sarımsak
  • 1 demet taze nane
  • 4 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Domates sosu için

  • 2 domates
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Yumurta Öccesi Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaları geniş bir karıştırma kasesinde çırpın. Çok ince kıydığınız sebzeler ve unu ilave edin.
  • Tuz ve kırmızı pul biberle tatlandırıp harç kıvam alıncaya kadar karıştırın.
  • Bir yumurta pişirme ya da özel öcce tavasının göz yerlerine ay çiçek yağı dökün.
  • Harçtan bir yemek kaşığı kadar alarak kızgın yağa ilave edin. Her iki tarafını da kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin.
  • Domates sosu için rendelediğiniz domatesleri bir sos tenceresine alın. Toz şeker, tuz ve baharatlarla tatlandırıp domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • Öcceleri yanında domates sosu ile beraber sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!