Yumurta Öccesi

Antakya mutfağından nefis yumurta öccesi tarifi..
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Yumurta Öccesi Tarifi İçin malzemeler
- 6 yumurta
- 1 demet yeşil soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 demet taze sarımsak
- 1 demet taze nane
- 4 yemek kaşığı un
- Tuz
- Kırmızı pul biber
Kızartmak için
- Ayçiçek yağı
Domates sosu için
- 2 domates
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
Yumurta Öccesi Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları geniş bir karıştırma kasesinde çırpın. Çok ince kıydığınız sebzeler ve unu ilave edin.
- Tuz ve kırmızı pul biberle tatlandırıp harç kıvam alıncaya kadar karıştırın.
- Bir yumurta pişirme ya da özel öcce tavasının göz yerlerine ay çiçek yağı dökün.
- Harçtan bir yemek kaşığı kadar alarak kızgın yağa ilave edin. Her iki tarafını da kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin.
- Domates sosu için rendelediğiniz domatesleri bir sos tenceresine alın. Toz şeker, tuz ve baharatlarla tatlandırıp domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin.
- Öcceleri yanında domates sosu ile beraber sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR