ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ ENGİNAR CİPS

Enginar Cips

Enginar cips

Elif Edes’den hem sağlıklı, hem de lezzetli bir atıştırmalık tarifi. Yalnızca 5 malzeme ile hazırlanan enginar cipsi, yemeklerin yanında sunabilirsiniz.

Ev yapımı cips tariflerine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Enginar Cips Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet çanak enginar
  • 1 demet maydanoz (Ayıklanmış)
  • 1 tatlı kaşığı iri tuz
  • 1 adet limon
  • Sıvı yağ

Enginar Cips Nasıl Yapılır?

  • Enginarları ince dilimleyin ve riviera zeytinyağında önce 8-10 dakika kadar kızartarak süzgeçe alın.
  • Yağı tekrar kızdırın ve enginarları ikinci kez çıtır olacak şekilde bir kaç dakika daha kızartın.
  • Aynı yağda maydanozları yıkamadan kızartın. (Kızgın yağ sıçrayabileceğinden uzaktan ve dikkatli atmak gerekir. Ayrıca üzerine bir tel kapamak daha fazla sıçramayı önleyecektir.)
  • Kızarmış maydanoz ve enginarları karıştırdıktan sonra limon sıkın ve iri tuz serperek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!