ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ HAZIR YUFKADAN BÖREK

Hazır Yufkadan Börek

Hazır Yufkadan Börek

Sabah kahvaltılarında, çay saatlerinde ve misafir ağırlarken sunabileceğiniz börek tarifleri mi arıyorsunuz. Sizler için nefis mi nefis bir tarifimiz var. Hazır yufka ile hazırlanan rulo börekleri isteğe göre farklı iç harçlarla birlikte sunabilirsiniz. Hazır yufka böreklerini hem fırında, hem de yağda kızartabilirsiniz. Hazır yufkadan börek nasıl yapılır diye merak edenler için, tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak el açması patatesli börek ve tava böreği tarifini deneyin.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hazır Yufkadan Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 çay bardağı su
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1/2 kase peynir
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/4 demet maydanoz (isteğe göre)
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı çörek otu

Hazır Yufkadan Börek Nasıl Yapılır?

  • Sosu için: Bir kabın içerisine süt, yağ, su ve yumurta beyazını alıp karıştırın.
  • Üzerine tuz, pul biber ve naneyi ekleyerek karıştırmaya devam edin. 
  • İç harcı için: Maydanozları ince ince kıyın. Dilerseniz kıyılmış dereotu da ilave edebilirsiniz.
  • Kabın içerisine maydanoz ve peyniri ekleyerek elinizle harmanlayın.
  • Bir yufkayı mutfak tezgahında açın. Üzerine fırça veya kaşık yardımıyla sosu sürün.
  • Yufkayı ikiye katladıktan sonra tekrar sos sürün. Ardından iç harçtan ekleyin ve hafifçe yayın.
  • Kenarlarını kıvırarak rulo şeklinde sarın. Ruloyu, bıçakla 4-5 parçaya bölün.
  • Her yufkayı aynı şekilde doldurup parçalara ayırın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hazırladığınız börekleri tepsiye dizin.
  • Börekleri aralıklı olarak dizdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürün.
  • Çörek otu ve susam serpiştirdikten sonra, önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20 dakika pişirin.
  • Hazır yufkadan börekleri ılık bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hazır Yufkadan Börek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Börek yapımında günlük taze yufkalardan kullanmaya özen gösterin.
  • İç harcında, isteğe göre patates, ıspanak veya kıyma kullanabilirsiniz.
  • Börekleri kızartmak için; yufkaları sigara böreği şeklinde sarın. Kızgın yağda kızartın.
  • Eğer kızartma işlemi uygulayacaksanız, börekleri piştikten sonra kağıt havluda bekletin.
  • Böreğin üzerine isteğe göre susam ve çörek otu ekleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Hazır Yufkadan Börek Kaç Kalori?

  • Hazır yufkadan börek tarifinin bir porsiyonu, yaklaşık 325 kaloridir. Karbonhidrat değeri yüksektir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!