ANASAYFA TARİFLER KİŞ TARİFLERİ MANTARLI KİŞ

Mantarlı Kiş

Yüksek proteinli mantar, birçok yemek tarifinin içerisinde kullanılır. Hem lezzetli, hem de sağlıklı bir besindir. Gelin, mantarlı kiş nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mantarlı Kiş Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 100 gr taze kaşar peyniri
  • Yarım kg mantar
  • 2 soğan
  • 1 çorba ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 6 kişilik klasik kiş hamuru

Mantarlı Kiş Nasıl Yapılır?

  • Kiş hamurunu tarife göre hazırlayın. Yağlanmış küçük kiş kalıplarına elinizle hafifçe bastırarak yayın.
  • Süt,yumurtalar ve rendelenmiş peyniri derin bir kasede çırpın. Mantarları nemli bir bezle silip ince olan dış kabuğunu sivri uçlu bir bıçak yardımıyla soyun ve dilimleyin. Soğanları soyup zar şeklinde doğrayın.
  • Ayçiçeği yağını geniş bir tavada ısıtıp soğanı kavurun. Mantarlar,doğranmış soğan ve baharatı ilave edip birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. Ocaktan alın.
  • Ilınan malzemeyi kiş hamuruyla kaplanmış kalıpların içine yayın. Sütlü yumurtalı karışımı da sebzelerin üzerine gezdirerek dökün.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!