Paçanga Böreği

Balkan mutfağına ait bir yemek olan paçanga böreği, Avrupa ülkelerinde sık sık tüketilir. Sözlükte peynir ve pastırmalı börek türü olarak geçen paçanga, özellikle misafir ağırlarken sunulan bir tarif. Hazırsanız, paçanga böreği nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır birlikte görelim.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Paçanga Böreği Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 1 yufka
- 8 dilim pastırma
- 8 dilim kaşar peyniri
Üzeri için
- 1 yumurtanın akı
- Galeta unu
Kızartmak için
- Ayçiçek yağı
Paçanga Böreği Nasıl Yapılır?
- Yufkayı düz bir zemine serip 8 eşit üçgen kesin. Yufka dilimlerinin kalın kenarlarına pastırma dilimlerini, üzerine kaşar peyniri dilimlerini yerleştirin
- Sigara böreği sarar gibi kenarları açılmayacak şekilde sarın. Börekleri önce yumurta akına daha sonra galeta ununa bulayın. Kızgın yağda kızartın. Sıcak servis yapın.
Dilerseniz, tavada paçanga böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR