Paçanga Böreği

Balkan mutfağına ait bir yemek olan paçanga böreği, Avrupa ülkelerinde sık sık tüketilir. Sözlükte peynir ve pastırmalı börek türü olarak geçen paçanga, özellikle misafir ağırlarken sunulan bir tarif. Hazırsanız, paçanga böreği nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır birlikte görelim.
Dilerseniz, tavada paçanga böreği tarifini de deneyebilirsiniz.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Paçanga Böreği Tarifi İçin malzemeler
- 3 adet yufka
- 100 gr kaşar peyniri
- 100 gr çemensiz pastırma (isteğe bağlı çemenli olabilir)
- 1 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet yumurta
- Galeta unu
- Ayçiçek yağı
Paçanga Böreği Nasıl Yapılır?
- Yufkayı düz bir zemine serip 8 eşit üçgen kesin. Yufka dilimlerinin kalın kenarlarına pastırma dilimlerini, üzerine kaşar peyniri dilimlerini yerleştirin
- Sigara böreği sarar gibi kenarları açılmayacak şekilde sarın.
- Börekleri önce yumurta akına daha sonra galeta ununa bulayın. Kızgın yağda kızartın. Sıcak servis yapın.
Paçanga Böreği Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Sirke, yağ ve undan bir karışım hazırlandıktan sonra fırça yardımıyla yufkalara sürerseniz çıtırlığı artar.
- Yağın sıcak olmasına dikkat edilmelidir aksi halde yağ çeker ve yumuşak bir börek olur.
- Pastırmaların çemenlerini ayırırsanız fazla tuzlu ve baharatlı tadı engellersiniz.
- Kaşar peyniri piştikten sonra uzun süre yumuşaklığını koruyamayan bir peynir olduğu için servisten kısa bir süre önce kızartılması önerilir.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR