ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ PAÇANGA BÖREĞİ

Paçanga böreği

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Paçanga böreği tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 yufka
  • 8 dilim pastırma
  • 8 dilim kaşar peyniri

Üzeri için

  • 1 yumurtanın akı
  • Galeta unu

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Paçanga böreği Nasıl Yapılır

Yufkayı düz bir zemine serip 8 eşit üçgen kesin. Yufka dilimlerinin kalın kenarlarına pastırma dilimlerini, üzerine kaşar peyniri dilimlerini yerleştirin.

Sigara böreği sarar gibi kenarları açılmayacak şekilde sarın. Börekleri önce yumurta akına daha sonra galeta ununa bulayın. Kızgın yağda kızartın. Sıcak servis yapın.


Dilerseniz, tavada paçanga böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.