Paçanga Böreği
30 Eylül 2024

Balkan mutfağına ait bir yemek olan paçanga böreği, Avrupa ülkelerinde sık sık tüketilir. Sözlükte peynir ve pastırmalı börek türü olarak geçen paçanga, özellikle misafir a��ırlarken sunulan bir tarif. Hazırsanız, paçanga böreği nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 8 Kişi Kaydetti
Paçanga Böreği için

Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 100 gr kaşar peyniri
  • 100 gr çemensiz pastırma (isteğe bağlı çemenli olabilir)
  • 1 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Galeta unu
  • Ayçiçek yağı
Paçanga Böreği

Nasıl Yapılır

Püf Noktası
  • Sirke, yağ ve undan bir karışım hazırlandıktan sonra fırça yardımıyla yufkalara sürerseniz çıtırlığı artar.
  • Yağın sıcak olmasına dikkat edilmelidir aksi halde yağ çeker ve yumuşak bir börek olur.
  • Pastırmaların çemenlerini ayırırsanız fazla tuzlu ve baharatlı tadı engellersiniz.
  • Kaşar peyniri piştikten sonra uzun süre yumuşaklığını koruyamayan bir peynir olduğu için servisten kısa bir süre önce kızartılması önerilir. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo