ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ DİĞER HAMURİŞİ TARİFLERİ FINDIK LAHMACUN

Fındık lahmacun

Fındık lahmacun

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fındık lahmacun tarifi için malzemeler

  • Yarım çay bardağı Ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı su
  • 3 yufka
  • 300 g kıyma
  • 3 domates
  • 3 sivri biber
  • 1 soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Fındık lahmacun Nasıl Yapılır

  • Ayçiçek yağı ve suyu bir kasede karıştırın. Bir yufkayı tezgaha serin ve yağlı karışımı üzerine sürün. Üzerine bir yufka daha serin ve tekrar yağlı karışımdan sürün. Son olarak üzerine diğer yufkayı kapatın. Yuvarlak bir kurabiye kalıbı ile yufkaları kesin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 
  • İç harcı için domates, biber ve soğanı küçük doğrayın. Maydanozu ince kıyın. Tüm malzemeleri geniş bir kapta karıştırın. Kestiğiniz yufkaların üzerine kıymalı harçtan ilave edin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.