ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER CİĞER TERİN

Ciğer Terin

Ciğer Terin

Fransa'nın meşhur ciğer terini genellikle atıştırmalık olarak tüketilir. Ekmek üzerine sürülerek tüketilen terin kaz, dana ya da tavuk ciğeri ile yapılabilir. Bugün sizlerle tavuk ciğer terin tarifini paylaşacağız. Siz ve malzemeleriniz hazırsa ciğer terin tarifinin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için balık rilettegoureges ve la cervelle de canut tariflerine göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ciğer Terin Tarifi İçin malzemeler

  • 50 gr şeker
  • 5 yemek kaşığı su 
  • 10 adet arpacık soğan, ince doğranmış 
  • 300 gr tereyağı 
  • 800 gr tavuk ciğer, temizlenmiş
  • Tuz, karabiber 

Servis için:

  • Kornişon tuşu 
  • Kızarmış ekşi mayalı ekmek

Ciğer Terin Nasıl Yapılır?

  • Şeker ve suyu tencereye alarak renk alana kadar pişirilir. 
  • Arpacık soğanları içerisine ekleyin. Arpacık soğanlar renk alana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. 
  • 20 dakika buzdolabında bekletin. 
  • Bir tavada tereyağını eritin. Tavuk ciğerlerini ekleyin, tuz ve karabiber ilave edin. Renk alana kadar pişirin. Soğutun. 
  • Mutfak robotunda ciğer ve soğanları püre haline gelene kadar karıştırın. Yavaş yavaş tereyağını ekleyin. Püreyi süzerek bir kaba alın. 
  • Kaba aktarın ve 1 gece sertleşene kadar bekletin. Soğuduğunda turşu ve ekşi mayalı ekmek ile birlikte servis edin. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!