ANASAYFA TARİFLER MEZE TARİFLERİ HAVUÇ TARATOR

Havuç Tarator

Havuç Tarator

Az malzeme ile nefis bir meze hazırlamaya ne dersiniz? Yoğurt, sarımsak ve havuç ile hazırlanan tarator, ana yemeklerin yanında sunulan bir meze çeşididir. Aperatif olarak sunulan havuç tarator, özellikle et yemeklerinin yanında servis edilir. İsteğe göre ceviz ile zenginleştirilebilir. Ortalama 10-15 dakikada sofralardaki yerini alır. Malzemeler hazırsa, nefis havuç tarator yapımı için detaylara geçebiliriz.

Farklı versiyonları olan kabak tarator ve yeşil zeytinli tarator tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Havuç Tarator Tarifi İçin malzemeler

  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet büyük havuç
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4-5 adet ceviz

Havuç Tarator Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle havucu güzelce yıkayın ve rendeleyin. Yapışmaz yüzeyli bir tavanın içerisine alın.
  • Üzerine çok az miktarda zeytinyağı dökün. Orta ateşte 2-3 dakika kavurun. Ardından soğuması için kenarda bekletin.
  • Geniş bir kasenin içerisine yoğurt, süzme yoğurt, sarımsak, zeytinyağı, tuz ve cevizi alın. Üzerine soğuyan havuçları ekleyin ve karıştırın.
  • Karışımı servis kaselerine paylaştırın. Üzerine nane veya maydanoz yaprakları ekledikten sonra servis edin. Afiyet olsun.

Havuç Tarator Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • İsteğe göre üzerine toz kırmızı biber de ekleyebilirsiniz.
  • Ceviz miktarını arttırabilir veya azaltabilirsiniz.
  • Taratoru zenginleştirmek için, içerisine ince kıyılmış maydanoz da ekleyebilirsiniz.
  • Taratoru servis etmeden önce üzerinde zeytinyağı gezdirebilirsiniz.

1 Porsiyon Havuç Tarator Kaç Kalori?

  • Havuç taratorun bir porsiyonu, yaklaşık 155 kalori değerindedir. Kalorisi düşük olduğu için diyet listelerine de ekleyebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!