ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ BURRİTO

Burrito

Burrito

Meksika mutfağından dünyaya yayılan buritto, tortilla ekmeği ile hazırlanan bir yemektir. İsteğe göre tortilla yerine lavaş da kullanılır. Doyurucu ve besleyici bir öğün olan buritto, Meksikalı işçilerin yanlarında götürdüğü yemekler arasında yer alır. İlk zamanlar et kavurma ile hazırlanan buritto, günümüzde en çok tavuk ve sos eşliğinde sunulur. Peki, buritto nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, buritto tarifine geçebiliriz.

Protein bakımından zengin olan tavuklu yemeklere sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Sos yerine farklı malzemelerle hazırlanan evde tavuklu buritto yapımına da göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Burrito Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg tavuk göğüs eti 
  • 6 lavaş

Marine etmek için:

  • 2,5 su bardağı domates rendesi     
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 175 g (yarım kavanoz) tütsülenmiş konserve biber sosu 
  • 1 çay kaşığı kimyon  
  • 1 yemek kaşığı Meksika sos (baharatı yoğun bir sos - süpermarketlerde bulunur)
  • 1 çay bardağı Chiles Chipotle sos 
  • 1 çay bardağı su   

Chimichurri sos için:

  • 1/2 adet kırmızı soğan
  • 1 adet domates
  • 3 adet kırmızı biber
  • 1 diş sarımsak 
  • 1 çay kaşığı kuru kekik
  • 2 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı biberiye
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi 

Yoğurt sos için:

  • 1 su bardağı süzme yoğurt                       
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş ezilmiş sarımsak 
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz      
  • 1 yemek kaşığı limon suyu 

Tahin sos için:

  • 1 yemek kaşığı tahin                            
  • 1/3 çay bardağı limon suyu       
  • 1 çay bardağı su 
  • 1/3 su bardağı zeytinyağı 
  • 1 çay kaşığı kimyon 
  • 1 çay kaşığı tuz      
  • 1 diş sarımsak

Burrito Nasıl Yapılır?

  • Marine etmek için hazırladığınız sosta tavuk parçalarını 24 saat süreyle buzdolabında bekletin.
  • Chimichurri sos için tüm malzemeyi küçük küpler halinde doğrayın.  Daha sonra bir karıştırma kabına aktarın ve sırayla tuz, karabiber, biberiye, maydanoz, kuru kekik, zeytinyağı ve son olarak da elma sirkesini ilave ederek karıştırın. 
  • Yoğurt sos için zeytinyağı ve ezilmiş sarımsağı karıştırdıktan sonra sırayla yoğurt, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyerek sosu hazırlayın.  
  • Tahin sos için gerekli malzemeleri de bir kaseye alarak iyice karıştırın.
  • Marine ettiğiniz tavuk parçalarını kapaklı ve derin bir fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saat 40 dakika süreyle arada karıştırarak pişirin. Fırından çıkarttığınız tavukların üstünde biriken yağ tabakasını bir kepçe yardımıyla alın. Pişen tavuk parçalarını bir kevgir yardımıyla ezin ve lokum kıvamına getirin. 
  • Tava veya mikrodalga fırında ısıttığınız lavaşın ortasına 1’er tatlı kaşığı yoğurt ve tahin soslarını şerit halinde sürün. Pişirdiğiniz tavuk parçalarını da ince bir şekilde lavaşın ortasına yine şerit halinde yerleştirin ve lavaşı yanlarını bükerek sıkıca sarın. Rulo halindeki lavaşı tavada veya mümkünse tost makinesinde kızartın. Kızartma işleminden sonra lavaşı eşit ve orta kalınlıklarda 4-5 parçaya bölün.
  • Kesilen parçaların üzerine ceviz büyüklüğünde yoğurt sosunu ve chimichurri sostan ilave edin. Taze kişnişle süslediğiniz lavaş dilimlerinin üstüne sumak serperek servise hazır hale getirin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!