ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ KIYMALI PIRASALI BÖREK

Kıymalı Pırasalı Börek

Kıymalı pırasalı börek

Pırasalı börek tarifini hiç denemediyseniz, mutlaka bu tarifi not edin. Pervin İnan’dan çay saatleriniz için çok lezzetli bir börek tarifi ile karşınızdayız. Hazır yufka ile hazırlanan bu börek, kıyma, pırasa, kaşar peyniri ve baharatlı iç harç ile doldurulur. Böreklere gül şekli verildikten sonra fırında pişirilir ve çayın yanında servis edilir.

Çekme börek ve ıspanaklı etli börek tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kıymalı Pırasalı Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet yufka

Kıymalı harç için

  • 1 adet kuru soğan (Zar şeklinde doğranmış)
  • 500 g kıyma
  • 500 g pırasa (Parmak kalınlığında doğranmış)
  • 500 g kaşar peyniri (Rendelenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Börek sosu için

  • 3 adet yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 kahve fincanı sıvıyağ

Üzerine sürmek için

  • Kalan börek sosu
  • Sıvıyağ

Kıymalı Pırasalı Börek Nasıl Yapılır?

  • Harç için kuru soğanı bir tavaya alarak 2 kaşık zeytinyağı ekleyin ve kavurun. Kavrulmaya yakın 2 kaşık tereyağını da ilave edin.
  • Tereyağı eriyince kıymayı ekleyin ve kısık-orta ateş arası bir sıcaklıkta bir kaşıkla ezerek kavurun. Kıyma suyunu çekince pırasayı üzerine ekleyin.
  • Sumak ve karabiberi de ilave ederek kavurmaya devam edin. Son olarak tuzu ekleyin ve kıymalı pırasalı harcı soğumaya bırakın.
  • Börek sosundaki tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.
  • Bir bütün yufkayı ikiye kesip tezgaha serin ve üzerine börek sosundan sürerek ıslatın. Daha sonra kıymalı harçtan ekleyin ve elinizle yufkanın tamamına yayın.
  • Rendelenmiş kaşardan avucunuzla bir miktar alın ve üzerine serpin. Yufkanın uzun kalan tarafından düz bir şekilde sarıp daha sonra gül şeklini vermek için etrafında döndürüp fırın tepsisine yerleştirin.
  • Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayın. Kalan börek sosunu böreklerin üzerine sürün ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirmeye başlayın.
  • Böreğin üzerine sürülen sos kuruyunca fırını açın ve üzerine bir fırça ile sıvıyağı sürün. Böreğin üstü kızarınca fırından alın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!