ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ DİĞER ET YEMEKLERİ SİMİT KEBABI

Simit kebabı

Simit kebabı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Simit kebabı tarifi için malzemeler

Köfte için

  • 1 kg kebaplık zırh kıyması
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 su bardağı simit (İnce bulgur)
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 küçük baş kuru sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Simit kebabı Nasıl Yapılır

  • Çukur bir tepsi içine simit ve 1 bardak ılık suyu alarak 15 dakika bekletin. İçine kıyma, nane, biber, kimyon ve çok ince kıydığınız sarımsaklar ile bir tutam tuz ilave edin. 5-10 dakika köfte yoğurur gibi yoğurarak malzemenin iyice karışmasını sağlayın.
  • Hazırlanan harçtan parçalar koparıp şişe tutunmasını sağlayın. Islatılan avuç ve parmakların yardımı ile şişte mangala sığacak tarzda, düzgünce şekil verin. Harı geçmiş ateşte aynı yönde sık sık çevirerek yakmadan pişirip bekletmeden servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.