Simit Kebabı

Simit Kebabı
13 Ağustos 2024

Gaziantep yöresine ait bir yemek olan simit kebabı, ince bulgur ve kıyma ile hazırlanır. Adını bulgurdan alan bu yemek, ızgarada pişirilir. İçeriğinde bol miktarda protein bulunduğu için, kas gelişimini destekler. Genellikle kızarmış lavaş ile birlikte servis edilir ve bazı yörelerde 'oruk kebabı' ismiyle anılır. Üst kısmı antep fıstığı tozu ile süslenir. Malzemeleriniz hazırsa, pratik adımları ve püf noktalarıyla Gaziantep usulü simit kebabı tarifine başlayabiliriz. 

İçeriğindeki mineraller sayesinde kas ve kemik yapısına katkıda bulunan et yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, Hatay usulü tepsi kebabı tarifine göz atabilirsiniz.

1 Porsiyon Simit Kebabı Kaç Kaloridir?

1 Porsiyon Simit Kebabı 340 Kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Simit Kebabı için

Malzemeler

  • 800 gram dana kıyma (tek çekim kebaplık zırh kıyması)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 diş sarımsak 
  • 1 tatlı kaşığı nane
Simit Kebabı

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle simit kebabı için ince bulguru bir kaba alın ve üzerine ılık suyu ekleyin.
  2. Bulguru 10-15 dakika şişmesi için bekletin. Bulgurlar suyu çekip şiştikten sonra iyice karıştırın.
  3. Şişmiş bulguru geniş bir kaba alın ve üzerine kıymayı ekleyin.
  4. Tuz, karabiber, toz kırmızı biber, nane ve ezilmiş sarımsağı da ekleyin.
  5. Tüm malzemeleri iyice yoğurun. Köfte harcını 10-15 dakika yoğurmak, baharatların ve bulgurların kıymaya iyice karışmasını sağlar.
  6. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  7. Bu parçaları uzun, ince şekillerde yoğurarak şekil verin (şiş kebap şeklinde de yapabilirsiniz).
  8. Izgarayı veya tavayı ısıtın. Üzerine biraz yağ sürün.
  9. Köfteleri ızgarada veya tavada her iki tarafını da 3-4 dakika iyice pişirin.
  10. Simit kebabı servise hazır. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Yoğurt, bir miktar mayonez ve ezilmiş sarımsak ile hazırladığınız yoğurtlu sosu köftelerin üzerine dökün. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirerek taze nane veya dereotu serpebilirsiniz.
  • Tahin, limon suyu ve biraz sarımsak karıştırarak hazırladığınız tahin sosunu kebapların üzerine veya yanında sunabilirsiniz.
  • Klasik bir yan yemek olan pirinç pilavı, köftelerle mükemmel uyum sağlar. Üzerine ince doğranmış maydanoz veya dereotu serpebilirsiniz.
  • Yoğurt, salatalık, sarımsak ve nane ile yapılan cacık, özellikle sıcak havalarda serinletici ve lezzetli bir yan ürün olur.
  • Köftelerin yanında taze pişirilmiş pide veya lavaş ekmeği servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Tarifte kullanacağınız kıymanın orta yağlı olmasına özen gösterin. Mümkünse iki kez çektirin.
  • Kebabı hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, yoğurma işlemidir. Harcın birbirine iyice karışması için en az 15 dakika yoğrulmalıdır.
  • Hazırladığınız eti streç ile sarın ve 10 dakika dinlendirin.
  • Simit bulgurunun çiğ kalmaması için, ılık su döktükten sonra üstüne kapatın.,
  • Kullanacağınız şişlerin steril olması için, tarife başlamadan önce sıcak suda bekletip kurulayın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo