ANASAYFA TARİFLER İTALYAN MUTFAĞI YEMEKLERİ RAGU

Ragu

Ragu

Ragu, İtalyan mutfağının vazgeçilmez klasik soslarından biridir. Ragu temelinde kıyma, domates, kereviz ve havuçtan oluşmaktadır. En bilindik olarak lazanya içerisinde kullanılan ragu sos, hemen hemen her İtalyan yemeğinde kıyma sos olarak kullanılmaktadır. İtalyanların bir diğer meşhur sosu bolonez sos ile karıştırılmamalıdır. Malzemeleriniz hazırsa, ragu tarifinin detaylarına geçebiliriz. 

Alternatif lezzetler için kolay makarna sosları ve salata sosları tariflerine göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ragu Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan, ince yemeklik doğranmış 
  • 2 adet kereviz sapı 
  • 2 adet havuç
  • 500 gr dana kıyma 
  • 3 domates, ince doğranmış 
  • 2 diş ezilmiş sarımsak 
  • 300 ml et suyu ya da normal su 
  • Tuz 
  • Karabiber

Ragu Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağı tencereye alınır ve kıyma eklenerek kavrulmaya başlanır.
  • Ardından ince doğranmış yemeklik soğan ve ezilmiş sarımsak ilave edilir. 
  • Havuç ve kereviz küpler halinde doğranır, ilave edilir.
  • Domatesler kabukları soyulur ve rendelenir, baharatlar ve su ile birlikte pişmeye bırakılır. Afiyet olsun. 

Ragu Tarifinin Püf Noktası Nedir?

  • Eğer elinizde varsa ya da seviyorsanız sosunuza taze yeşillikler doğrayabilirsiniz. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!