ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER TARİF LİSTELERİ SAĞLIKLI, DOYURUCU VE DÜŞÜK KALORİLİ 14 YULAFLI TARİF

SAĞLIKLI, DOYURUCU VE DÜŞÜK KALORİLİ 14 YULAFLI TARİF

Yulaf hangi tariflerde kullanılır? Yulafla ne yemek yapılır? İşte, diyet listelerine ekleyebileceğiniz doyurucu, az kalorili ve pratik 14 nefis yulaflı tarif:
Sağlıklı, Doyurucu ve Düşük Kalorili 14 Yulaflı Tarif

Metabolizmayı hızlandıran yulaf, son yılların en favori besinlerinden biridir. Özellikle diyet yapanlar tarafından sık sık tüketilen bu besin, kahvaltıdan tatlı tariflerine kadar birçok yemekte kullanılabilir. Şekeri ve kolesterolü düşüren yulaf, aynı zamanda sindirime yardımcı olur. Faydaları saymakla bitmeyen bu besini, nasıl kullanacağınızı bilmiyorsanız, doğru yerdesiniz. İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz birbirinden lezzetli, doyurucu ve az kalorili 14 nefis yulaflı tarif:

Daha fazlası için yulaflı tarifler sayfamıza göz atın.


Okurumuzdan gelen yulaf lapası tarifi, kahvaltı sofraları için nefis bir alternatiftir. Yalnızca 4 malzemeden oluşan yulaf lapası, süt ve tarçın ile zenginleştirilir. Ortalama 10 dakika içinde sofralardaki yerini alır.


Yulafı çorba yapımında kullanmak isteyenler için, bol malzemeli bir tarifimiz var. Buğday, süt ve yoğurt eşliğinde hazırlanan bu çorba, Deniz Orhun'dan sizler için sunuluyor.


Tahinketen tohumu ve fındık ile hazırlanan çilekli yoğurtlu yulaf, günün her saatinde afiyetle tüketilebilir. Diyet listeleri için ideal olan bu tarif, bitkisel veya hayvansal sütlerle hazırlanabilir.


Tarçınelmamuz ve damla çikolata ile hazırlanan kahvaltı keki, bal ya da agave şurubu ile tatlandırılır. Şeker ve gluten içermeyen bu tarif, diyet listelerine eklenebilir.


Tabanı yulaf ezmesi, üzeri ise bitter çikolata ve kremadan oluşan bu barlar, atıştırmalık olarak tüketilir. Vücuda enerji vermesinin yanı sıra tatlı krizleri için de düşük kalorili bir alternatiftir.


Yumurta, yulaf kepeği ve süzme peynir ile hazırlanan bu omlet, uzun süre tokluk hissi verir. Hazırlaması 20, pişirmesi ise 20-25 dakikadır. İsteğe göre dereotu, maydanoz gibi malzemelerle zenginleştirilir.


Badem unu, yulaf unu, biber, pazı ve jambon ile hazırlanan bu kiş, çay saatleri için ideal bir tariftir. Hafif tadıyla herkesi kendine hayran bırakan badem ve yulaflı kişi, sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.