Metabolizmayı hızlandıran yulaf, son yılların en favori besinlerinden biridir. Özellikle diyet yapanlar tarafından sık sık tüketilen bu besin, kahvaltıdan tatlı tariflerine kadar birçok yemekte kullanılabilir. Şekeri ve kolesterolü düşüren yulaf, aynı zamanda sindirime yardımcı olur. Faydaları saymakla bitmeyen bu besini, nasıl kullanacağınızı bilmiyorsanız, doğru yerdesiniz. İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz birbirinden lezzetli, doyurucu ve az kalorili 26 nefis yulaflı tarif:
Daha fazlası için yulaflı tarifler sayfamıza göz atın.
Okurumuzdan gelen yulaf lapası tarifi, kahvaltı sofraları için nefis bir alternatiftir. Yalnızca 4 malzemeden oluşan yulaf lapası, süt ve tarçın ile zenginleştirilir. Ortalama 10 dakika içinde sofralardaki yerini alır.
Yulafı çorba yapımında kullanmak isteyenler için, bol malzemeli bir tarifimiz var. Buğday, süt ve yoğurt eşliğinde hazırlanan bu çorba, Deniz Orhun'dan sizler için sunuluyor.
Tahin, keten tohumu ve fındık ile hazırlanan çilekli yoğurtlu yulaf, günün her saatinde afiyetle tüketilebilir. Diyet listeleri için ideal olan bu tarif, bitkisel veya hayvansal sütlerle hazırlanabilir.
Tarçın, elma, muz ve damla çikolata ile hazırlanan kahvaltı keki, bal ya da agave şurubu ile tatlandırılır. Şeker ve gluten içermeyen bu tarif, diyet listelerine eklenebilir.
Tabanı yulaf ezmesi, üzeri ise bitter çikolata ve kremadan oluşan bu barlar, atıştırmalık olarak tüketilir. Vücuda enerji vermesinin yanı sıra tatlı krizleri için de düşük kalorili bir alternatiftir.
Yumurta, yulaf kepeği ve süzme peynir ile hazırlanan bu omlet, uzun süre tokluk hissi verir. Hazırlaması 20, pişirmesi ise 20-25 dakikadır. İsteğe göre dereotu, maydanoz gibi malzemelerle zenginleştirilir.
Badem unu, yulaf unu, biber, pazı ve jambon ile hazırlanan bu kiş, çay saatleri için ideal bir tariftir. Hafif tadıyla herkesi kendine hayran bırakan badem ve yulaflı kişi, sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.
Son yıllarda çok popüler bir hale gelen smoothie tarifleri, evdeki meyve ve sebzelerle kolayca hazırlanır. Elma, çilek, muz ve kivi ile hazırlanan yulaflı smoothie tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz.
Pizzayı çok seven fakat yüksek kalorili olduğu için uzak duranları böyle alıyoruz. Tabanı yulaf unu ile hazırlanan ve farklı malzemelerle zenginleştirilen yulaf tabanlı pizza tarifine mutlaka göz atın.
Tabanı kuru üzüm, yulaf ezmesi ve fındık, üzeri ise ahududulu mustan oluşan bu tatlı, son derece lezzetlidir. Tatlı krizlerine son verecek nefis ahududu muslu ve yulaf ezmesi kupları, mutlaka defterinize ekleyin.
Beslenme Koçu Çılga Turan'dan bol meyveli nefis bir yulaf lapası tarifi. 30-35 dakikada hazırlanan yulaf lapası tarifi, vegan ve diyet menüleri için de uygundur.
Soya sütü, chia tohumu, badem ezmesi, yulaf ezmesi ve kakao tozu ile hazırlanan yulaf puding, veganlar için ideal tatlılardan biridir.
Kilo verme sürecine destek olan yulafı, kendi ekmeklerinizi hazırlamak için kullanmaya ne dersiniz? Yalnızca 7 malzemeden oluşan yulaf ekmeği, 30-40 dakika pişirdikten sonra sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz.
Çat kapı gelen misafirlere kolayca hazırlayabileceğiniz yulaflı kurabiye, kuru kayısı, fındık ve esmer şeker ile tatlandırılır. Bir porsiyon yulaflı kurabiye, ortalama 150 kalori değerindedir.
Yulaf unu, krema, kakao ve damla çikolata ile hazırlanan bu kek, lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakır. Çayın yanına çok yakışan lezzetlerden biridir.
Helva yemeye doyamayanları böyle alalım. Yulaf ezmesi, yeşil çay ve çam fıstığı ile hazırlanan bu helvayı, dondurma eşliğinde sunabilirsiniz.
Hurma, süt, yoğurt ve yulaf ezmesi ile hazırlanan bereket çorbası, özellikle Ramazan ayında tüketilir. Sıcak başlangıçlar yapmak isteyenler için de idealdir.
Yulaf, pastırma, cheddar ve roka ile hazırlanan pizzayı, kahvaltı sofralarınızda sunabilirsiniz. Dilerseniz, sevdiğiniz yeşillikleri de ekleyebilirsiniz.
Kayısı, un ve yulaf ezmesi ile hazırlanan bar, atıştırmalık olarak sunulur. Vücuda enerji verir. Dilerseniz, farklı meyvelerle zenginleştirebilirsiniz.
Yulaf ve haşhaş ezmesi ile hazırlanan kahvaltı ekmeğinde, hiç un kullanılmaz. Bu sayede daha sağlıklı ve düşük kalorili ekmek tariflerinden biridir.
Yulafı yalnızca lapa olarak değil, süt olarak da kullanabilirsiniz. Yulaf sütü, pirinç, nişasta ve yumurta sarısı ile hazırlanan bu sütlaç, hem hafif, hem de oldukça lezzetlidir.
Tatlı krizlerinde hem düşük kalorili, hem de hafif bir tarif arıyorsanız, hurma topları tam size göre. Hurma, fıstık ezmesi, yulaf ezmesi, kızılcık ve fındık ile hazırlanan hurma topları, 20 dakika içinde sofralardaki yerini alır.
Yulaf lapasını meyvelerle zenginleştirerek kendiniz için sağlıklı bir kahvaltı hazırlayabilirsiniz. Üzüm, şeftali, bal, yulaf ve bademden oluşan kahvaltılık yulaf lapasını, videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.
Yulaf, bal, tarçın, çilek, muz ve yaban mersini ile hazırlanan bu tarif, ortalama 40 dakika içinde sunulur. Kahvaltı veya ara öğünlerde tüketebilirsiniz.
Yumurta, yulaf unu ve laktozsuz süt kullanarak düşük kalorili bir krep hazırlamaya ne dersiniz? Kahvaltıda sunabileceğiniz fit krep, meyveli marmelatlar ile zenginleştirilebilir.
Yulaf, yoğurt ve yumurta ile hazırlanan bu tost, dereotu, dil peyniri ve hindi füme ile zenginleştirilir. Ancak isteğe göre domates, marul gibi farklı malzemeler ekleyebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;