ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ KARNIYARIK

> KARNIYARIK
4 Kişilik
Hazırlama 35 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karnıyarık tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 kemer patlıcan
  • 200 gr kıyma
  • 2 diş sarımsak
  • 1 soğan
  • 2 çarliston biber
  • 1 kırmızıbiber
  • 1 domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1.5 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Üzeri için

  • Domates
  • Biber
Karnıyarık Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım. Patlıcanları alacalı soyup orta kısmını bıçakla çizin ve tuzlayarak 10 dakika bekletin. Sudan geçirerek kurulayın ve kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.

Ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı, biberleri, salça ve doğranmış domatesi ilave edin.1.5 su bardağı su ekleyip tuz ve karabiber ila tatlandırın ve kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Suyunu süzdürüp içine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin.

Patlıcanları fırın kabına dizip içlerine kıymalı karışımı doldurun. Üzerine domates ve biber dilimi yerleştirip kıymanın suyundan gezdirin ve 10 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.