ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ KARNIYARIK

Karnıyarık

Türk mutfağının özgün yemekleri arasında yer alan karnıyarık, patlıcan ve kıyma ile hazırlanır. İç harcı için soğan, domates, biber ve baharatlar kullanılır. Pişirilen patlıcanların orta kısmı yarılarak harç ile doldurulur. Hazırlanışı ile imam bayıldı tarifine benzer. Hazırsanız, tencerede karnıyarık nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karnıyarık Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 kemer patlıcan
  • 200 gr kıyma
  • 2 diş sarımsak
  • 1 soğan
  • 2 çarliston biber
  • 1 kırmızıbiber
  • 1 domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1.5 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Üzeri için

  • Domates
  • Biber

Karnıyarık Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyup orta kısmını bıçakla çizin ve tuzlayarak 10 dakika bekletin.
  • Sudan geçirerek kurulayın ve kızgın yağda kızartın.
  • Ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Kıymayı, biberleri, salça ve doğranmış domatesi ilave edin.1.5 su bardağı su ekleyip tuz ve karabiber ila tatlandırın ve kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
  • Suyunu süzdürüp içine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin.
  • Patlıcanları fırın kabına dizip içlerine kıymalı karışımı doldurun. Üzerine domates ve biber dilimi yerleştirip kıymanın suyundan gezdirin ve 10 dakika pişirip sıcak servis yapın.
  • Karnıyarığı pirinç pilavı ve ezme salata ile birlikte servis edebilirsiniz.

Karnıyarık Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarife başlamadan önce patlıcanları tuzlu ve sirkeli suda 15 dakika bekletin. Bu sayede acılıkları gidecektir.
  • Patlıcanları kızarttıktan sonra mutlaka kağıt havluda bekletin. Böylece fazla yağını süzebilirsiniz.
  • İç harcı çok doldurmamaya özen gösterin. Patlıcanlar piştiğinde harcın dökülmemesi gerekir.
  • Hazırladığınız patlıcanları tencerede veya fırında pişirebilirsiniz.

1 Porsiyon Karnıyarık Kaç Kalori?

  • Karnıyarığın 100 gramı, 55 kaloridir. Bir porsiyon karnıyarık yaklaşık 190 kalori içerir. Bu tarifi, diyet listelerinde ölçülü bir şekilde tüketebilirsiniz.

Et ve baharatlarla birlikte hazırlayabileceğiniz nefis sebze yemeklerine buradan göz atın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!