Kayseri Mutfağı
Türk mutfağı denildiğinde ilk akla gelen lezzetlerden biri de Kayseri mantısıdır. Namı Türkiye'nin her köşesine yayılan Kayseri mantısı, Kayseri mutfağının en gözde yemeklerinden biridir. Aynı zamanda pastırması da meşhur olan Kayseri mutfağı, et yemekleri ve hamur kullanılarak hazırlanan yemeklerden oluşur. Kayseri, Orta Anadolu'nun en önemli yemek kültürüne sahip olan şehirlerden biridir. Mantının yanı sıra yağlama, tava katmeri, nevzine tatlısı ve pastırmalı pide de yörenin sevilen yemeklerindendir. Sofranızda farklı kültürlerin yemeklerine yer vermek ve Kayseri mutfağı yemeklerini yakından takip etmek istiyorsanız, sayfamızı ziyaret edin.
Popüler Kayseri Mutfağı
Tavuklu Saray Pilavı

Kayseri Cıvıklı Pide

Kayseri Yağlaması

Çiriş Otu Yemeği

Nevzine Tatlısı

Gül Tatlısı / Kayseri

Kayseri Yağlaması

Kurşun Aşı

Sucuklu Köfte

Yoğurt Tatlısı

Pehli

Kayseri Mantısı

Aside

Tava Katmeri

Pastırmalı Pide

Örgülü Pilav

Kirtimburt

EN ÇOK OYLANANLAR