ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ KIYMALI KABAK DOLMASI

Kıymalı Kabak Dolması

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

6 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kıymalı Kabak Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 4 orta boy kabak
  • 1 domates
  • 1 soğan
  • 250 gr orta yağlı kıyma
  • 30 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 kahve fincanı su
  • Tuz
  • karabiber
  • dolma baharı

Kıymalı Kabak Dolması Nasıl Yapılır?

  • Pirinci bir çay kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 15 dakika bekletip süzün. Soğanı soyup kıyın. Dereotunu temizleyip kıyın.
  • Kabakları alacalı soyun. Üzerlerinden bir parmak kalınlığında kesip içlerini çıkarın. Çıkardığınız kabak içlerini zar şeklinde doğrayıp bir kaba alın.
  • Soğan, kıyma, dereotu, salça, bir kahve fincanı su, tereyağı, tuz ve baharatı ekleyip yoğurun. En son olarak pirinci ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın.
  • Hazırladığınız iç malzemeyi kabakların içine paylaştırın. Üzerlerini kapatmak için domatesleri kabakların üzerini örtecek büyüklükte kesin.
  • Domatesleri kapak olarak yerleştirip tencereye dizin. Tencerenin kenarından iki çay bardağı suyu ekleyin.
  • Kaynayınca kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp sıcak servis yapın.

Daha fazlası için dolma tarifleri sayfamıza göz atabilirsiniz. Nefis zeytinyağlı biber dolması tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!