Kıymalı Kabak Dolması

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Kıymalı Kabak Dolması Tarifi İçin malzemeler
- 4 orta boy kabak
- 1 domates
- 1 soğan
- 250 gr orta yağlı kıyma
- 30 gr tereyağı
- 1 çay bardağı pirinç
- Yarım demet dereotu
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 kahve fincanı su
- Tuz
- karabiber
- dolma baharı
Kıymalı Kabak Dolması Nasıl Yapılır?
- Pirinci bir çay kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 15 dakika bekletip süzün. Soğanı soyup kıyın. Dereotunu temizleyip kıyın.
- Kabakları alacalı soyun. Üzerlerinden bir parmak kalınlığında kesip içlerini çıkarın. Çıkardığınız kabak içlerini zar şeklinde doğrayıp bir kaba alın.
- Soğan, kıyma, dereotu, salça, bir kahve fincanı su, tereyağı, tuz ve baharatı ekleyip yoğurun. En son olarak pirinci ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın.
- Hazırladığınız iç malzemeyi kabakların içine paylaştırın. Üzerlerini kapatmak için domatesleri kabakların üzerini örtecek büyüklükte kesin.
- Domatesleri kapak olarak yerleştirip tencereye dizin. Tencerenin kenarından iki çay bardağı suyu ekleyin.
- Kaynayınca kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp sıcak servis yapın.
Daha fazlası için dolma tarifleri sayfamıza göz atabilirsiniz. Nefis zeytinyağlı biber dolması tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR