ANASAYFA TARİFLER PİDE TARİFLERİ KIYMALI PİDE

Kıymalı Pide

15. yüzyıldan günümüze kadar gelen pide, Türk ve Orta Doğu mutfaklarında hazırlanan bir yemektir. Ülkemizde en çok Karadeniz ve İç Anadolu'da tüketilir. Protein bakımından zengin olan bu besin, Osmanlı'da en sevilen tarifler arasında yer alır. Avrupa ülkelerinde ise 'pita' ismiyle içi boş bir şekilde sunulur. Karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir. Pide çeşitleri arasında en çok sevilen kıymalı pide tarifini sizler için hazırladık. Hazır hamur yerine, ev yapımı pide hamurunu kullanarak daha lezzetli bir yemek sunabilirsiniz. Sabah saatlerinde çayla birlikte ikram edilen kıymayı pideyi, akşam öğünlerinde ayran ve salata ile birlikte servis edebilirsiniz. Tarifte ihtiyaç duyacağınız kıymalı pide harcını da notlarınız arasına ekleyin. Malzemeleriniz hazırsa, evde kıymalı pide nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir görelim.

30 dakikadan daha kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz pratik iftar yemeklerine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kıymalı Pide Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr dana kıyma
  • 1 salçalık kırmızı biber
  • 1 sarı biber
  • 1 soğan
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

Hamuru için

  • 2 su bardağı un
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 20 gr yaş maya
  • 1 yumurta
  • 3/4 çay bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Karabiber

Kıymalı Pide Nasıl Yapılır?

  • Tarife başlarken hamur için; un, süt, yumurta, maya, eritilmiş tereyağı, tuz ve karabiberi karıştırın ve 15 dakika kadar yoğurun.
  • Hazırlanan hamurun üstünü nemli bir bezle örtüp yarım saat bekletin.
  • Bu esnada soğan, maydanoz ve biberleri ufak doğrayın. Tuz ve kırmızı pul biberi ekleyin. Ardından kıymayı da karışıma ilave edip 3 dakika kavurun.
  • Mayalanan hamurdan 4 eşit beze koparın. Oklavayla açıp ortalarına kıymalı karışımdan paylaştırın. Hamurun kenarlarını kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
  • Kıymalı pideyi, tadını bastırmayacak patates salatası ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Kıymalı Pide Püf Noktaları Nelerdir?

  • Pidenin içinde kullanacağınız kıymaları iki kez çektirin. Bu sayede daha yumuşak bir kıvamı olacaktır.
  • Pide hamuruna bir tatlı kaşığı toz şeker ekleyerek mayanın daha hızlı çözünmesini sağlayabilirsiniz.
  • Tarifte kullanacağınız domates, biber, maydanoz gibi sebzeleri küçük küçük doğrayın.
  • Sebze malzemelerini mutfak robotundan geçirmeyin. Özellikle maydanozu bıçak ile ince ince kıyın. Bu sayede kararmasını önleyebilirsiniz.
  • Dinlendirilen hamura şekil vermeden önce birkaç dakika daha yoğurun.
  • Hamur elinize yapışmadan kolayca şekil alıyorsa kıvamı tutmuştur.
  • İç harcı hamura koymadan önce soğumasını bekleyin. Bu sayede kıymaların aroması, hamura da geçecektir.

1 Porsiyon Kıymalı Pide Kaç Kaloridir?

  • 100 gramlık bir porsiyonda kıymalı pide, yaklaşık 240 kaloridir. Kalori değeri düşük olsa da, yağ bakımından zengin bir besindir. Diyet listelerinde 3 dilim ekmek ve bir ara öğün yerine tüketilebilir. Alternatif olarak peynirli pide tarifini de deneyebilirsin.z

Farklı tekniklerle hazırlanan pide tariflerini deneyerek sofralarınızı renklendirebilirsiniz. Konya'nın meşhur lezzetlerinden biri olan etli pide tarifine de göz atın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!