ANASAYFA TARİFLER BAKLİYAT TARİFLERİ KONSERVE BEZELYE YEMEĞİ

Konserve Bezelye Yemeği

Konserve Bezelye Yemeği

İlkbahar ayları ile birlikte tezgahlardan eksik olmayan bezelye lezzeti ile sofralarımızdan da yaz ve kış aylarında eksik olmaz. Yaz aylarında genellikle taze bezelye ile yapılan bezelye yemeği, kış aylarında yarı pişmiş konserve ile yapılır. Taze mevsiminde toplanarak hazırlanan konserve bezelye yemeği tarifi için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Bezelye ile yapılan alternatif lezzetler için kıymalı bezelye yemeğiLübnan usulü kıymalı bezelye güveçsultani bezelyeli gnocchi ve zeytinyağlı bezelye yemeği tariflerine de göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Konserve Bezelye Yemeği Tarifi İçin malzemeler

  • 400 gr konserve bezelye 
  • 1 adet havuç 
  • 1 adet patates 
  • 1 yemek kaşığı salça 
  • 1 adet soğan 
  • 2 diş sarımsak 
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ 
  • Tuz 

Konserve Bezelye Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Yağ tencereye alınır, ısındığında yemeklik doğranan soğan ve sarımsak eklenerek kavrulur. 
  • Renk almaya başladığında salça eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur. 
  • Patates ve havuç kabukları soyulur ve küp küp doğranır. 
  • Patates ve havuç tencereye alınarak karıştırılır, tuz eklenir ve su eklenerek pişmeye bırakılır. 
  • Konserve bezelye yıkanır, süzgeçte suyu süzüldükten sonra pişmeye yakın olan patates ve havucun yanına tencereye alınır. 
  • 15 dakika pişirilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!