Konserve Bezelye Yemeği

İlkbahar ayları ile birlikte tezgahlardan eksik olmayan bezelye lezzeti ile sofralarımızdan da yaz ve kış aylarında eksik olmaz. Yaz aylarında genellikle taze bezelye ile yapılan bezelye yemeği, kış aylarında yarı pişmiş konserve ile yapılır. Taze mevsiminde toplanarak hazırlanan konserve bezelye yemeği tarifi için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda.
Bezelye ile yapılan alternatif lezzetler için kıymalı bezelye yemeği, Lübnan usulü kıymalı bezelye güveç, sultani bezelyeli gnocchi ve zeytinyağlı bezelye yemeği tariflerine de göz atabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Konserve Bezelye Yemeği Tarifi İçin malzemeler
- 400 gr konserve bezelye
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz
Konserve Bezelye Yemeği Nasıl Yapılır?
- Yağ tencereye alınır, ısındığında yemeklik doğranan soğan ve sarımsak eklenerek kavrulur.
- Renk almaya başladığında salça eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Patates ve havuç kabukları soyulur ve küp küp doğranır.
- Patates ve havuç tencereye alınarak karıştırılır, tuz eklenir ve su eklenerek pişmeye bırakılır.
- Konserve bezelye yıkanır, süzgeçte suyu süzüldükten sonra pişmeye yakın olan patates ve havucun yanına tencereye alınır.
- 15 dakika pişirilir. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR