ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU İÇ ANADOLU YEMEKLERİ YAĞLAMA / KAYSERİ

YAĞLAMA / KAYSERİ

0 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yağlama / Kayseri tarifi için malzemeler

Bazlama hamuru için

  • 4 subardağı un + Bir tutam tuz
  • Yarımpaket yaş maya + 1 çay bardağı su

Harcı için

  • Yarımçay bardağı BizimAyçiçek Yağı
  • 30g BizimYağ Margarin
  • 300 gkıyma + 2 soğan
  • 3domates + Tuz + Karabiber
  • Biryemek kaşığı salça
  • Yarımçay bardağı su
Yağlama / Kayseri Nasıl Yapılır

Hamuru için malzemeleri bir kaba alarak yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin. Mayalanan hamuru küçük bezelere ayırın. Merdane yardımıyla 15 cm çapında açın. Tavayı Bizim Yağ Margarin ile yağlayıp hamurun iki yüzünü de pişirin. İç harcı için Bizim Yağ Margarini bir tencerede eritin. Kıymayı ekleyip kavurun. Yemeklik doğradığınız soğan, küp doğradığınız domates ve Bizim Ayçiçek Yağını ekleyerek pişirmeye devam edin. Yarım çay bardağı su ekleyip bir süre daha pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Kıymalı harcı yağlamaların arasına sırasıyla koyup üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!