ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU İÇ ANADOLU YEMEKLERİ YAĞLAMA / KAYSERİ

Yağlama / Kayseri

Kayseri ile özdeşleştirilen yağlama, bazlama hamuruyla hazırlanan bir yemektir. İsteğe göre üst kısmında kıyma ve patates kullanılır. Yağlama yapılırken, yufkalar üst üste konulur ve aralarına yağ sürülür. Genellikle kahvaltı sofralarında veya çayın yanında ikram edilir. Malzemeleriniz hazırsa, misafir ağırlarken servis edebileceğiniz yağlama tarifine başlayabiliriz.



Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yağlama / Kayseri tarifi için malzemeler

Bazlama hamuru için

  • 4 su bardağı un + Bir tutam tuz
  • Yarım paket yaş maya + 1 çay bardağı su

Harcı için

  • Yarım çay bardağı BizimAyçiçek Yağı
  • 30g BizimYağ Margarin
  • 300 g kıyma + 2 soğan
  • 3 domates + Tuz + Karabiber
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı su

Yağlama / Kayseri Nasıl Yapılır

  • Hamuru için malzemeleri bir kaba alarak yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin.
  • Mayalanan hamuru küçük bezelere ayırın. Merdane yardımıyla 15 cm çapında açın. Tavayı Bizim Yağ Margarin ile yağlayıp hamurun iki yüzünü de pişirin.
  • İç harcı için; Bizim Yağ Margarini bir tencerede eritin. Kıymayı ekleyip kavurun.
  • Yemeklik doğradığınız soğan, küp doğradığınız domates ve Bizim Ayçiçek Yağını ekleyerek pişirmeye devam edin.
  • Yarım çay bardağı su ekleyip bir süre daha pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Kıymalı harcı yağlamaların arasına sırasıyla koyup üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yağlamanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Pide türlerine göre yufka hamurunun daha ince bir şekilde açılması gerekir.
  • İsteğe göre üst üste koymak yerine, dürüm halinde de servis edebilirsiniz.
  • İç harcında kullanacağınız malzemeleri iyice karışana kadar yoğurun.
  • Genellikle kıyma ile hazırlanan yağlamayı, kuşbaşı tavuk eti ile hazırlayabilirsiniz.

1 Porsiyon Yağlama Kaç Kaloridir?

  • Bir porsiyon yağlama 550, bir dilim yağlama ise yaklaşık 70 kaloridir. Karbonhidrat ve yağ değeri yüksek olduğu için, en fazla 2 dilim tüketilmesi önerilir. Dilerseniz yörenin meşhur lezzeti Kayseri mantısı tarifini de deneyebilirsiniz.

Sofranızda pratik ve lezzetli yöresel yemeklere yer vermek istiyorsanız, Karadeniz ile özdeşleşen ve kahvaltı sofralarını süsleyen mıhlama tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.