ANASAYFA TARİFLER İÇ ANADOLU YEMEKLERİ KAYSERİ YAĞLAMASI

Kayseri Yağlaması

Kayseri ile özdeşleştirilen yağlama, bazlama hamuruyla hazırlanan bir yemektir. İsteğe göre üst kısmında kıyma ve patates kullanılır. Yağlama yapılırken, yufkalar üst üste konulur ve aralarına yağ sürülür. Genellikle kahvaltı sofralarında veya çayın yanında ikram edilir. Hazırlanan bazlamaların arasına kıymalı harç eklenir. İsteğe göre hazır lavaştan Kayseri yağlaması yapmak da mümkündür. Peki, Kayseri yağlaması nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Malzemeleriniz hazırsa, misafir ağırlarken servis edebileceğiniz Kayseri yağlamasının detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak kapalı kıymalı pide, kuşbaşı etli pide ve bazlama tarifini deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kayseri Yağlaması Tarifi İçin malzemeler

Bazlama hamuru için

  • 4 su bardağı un
  • Bir tutam tuz
  • Yarım paket yaş maya 
  • 1 çay bardağı su

Harcı için

  • Yarım çay bardağı Bizim Ayçiçek Yağı
  • 30g BizimYağ Margarin
  • 300 g kıyma 
  • 2 soğan
  • 3 domates 
  • Tuz
  • Karabiber
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı su

Kayseri Yağlaması Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için malzemeleri bir kaba alarak yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin.
  • Mayalanan hamuru küçük bezelere ayırın. Merdane yardımıyla 15 cm çapında açın. Tavayı Bizim Yağ Margarin ile yağlayıp hamurun iki yüzünü de pişirin.
  • İç harcı için; Bizim Yağ Margarini bir tencerede eritin. Kıymayı ekleyip kavurun.
  • Yemeklik doğradığınız soğan, küp doğradığınız domates ve Bizim Ayçiçek Yağını ekleyerek pişirmeye devam edin.
  • Yarım çay bardağı su ekleyip bir süre daha pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Kıymalı harcı yağlamaların arasına sırasıyla koyup üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yağlamanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Pide türlerine göre yufka hamurunun daha ince bir şekilde açılması gerekir.
  • İsteğe göre üst üste koymak yerine, dürüm halinde de servis edebilirsiniz.
  • İç harcında kullanacağınız malzemeleri iyice karışana kadar yoğurun.
  • Genellikle kıyma ile hazırlanan yağlamayı, kuşbaşı tavuk eti ile hazırlayabilirsiniz.

1 Porsiyon Yağlama Kaç Kaloridir?

  • Bir porsiyon yağlama 550, bir dilim yağlama ise yaklaşık 70 kaloridir. Karbonhidrat ve yağ değeri yüksek olduğu için, en fazla 2 dilim tüketilmesi önerilir. Dilerseniz Kayseri yöresinin meşhur lezzeti Kayseri mantısı tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!