ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER SEMİZOTLU TARİFLER: SEMİZOTUYLA YAPILAN 10 NEFİS TARİF

SEMİZOTLU TARİFLER: SEMİZOTUYLA YAPILAN 10 NEFİS TARİF

Semizotuyla hangi tarifler yapılır? Semizotu hangi yemeklerde kullanılır? İşte, semizotu kullanarak yapabileceğiniz 10 farklı tarif:
Semizotlu Tarifler: Semizotuyla Yapılan 10 Nefis Tarif

Semizotugiller familyasından bir bitki olan semizotu, aynı zamanda 'pirpirim' olarak da bilinir. Genellikle salata yapımında kullanılan semizotunun kökeni Ortadoğu ve Hindistan'a dayanmaktadır. Omega 3, A, B, C vitamini ve lif bakımından zengin olan bu besin, diyet listelerinde de sık sık kullanılır. Çiğ olarak tüketildiğinde sağlık açısından çok faydalı olan semizotu, çorba, et ve zeytinyağlı yemeklere de ilave edilir. Peki, semizotuyla hangi yemekler yapılır? İşte, sofralarınızdan eksik edemeyeceğiniz 10 semizotlu tarif:



Semizotu, kabak ve sebze suyu ile hazırlanan bu çorba, soğuk bir şekilde servis edilir. Porsiyonu yaklaşık 75 kalori olan semizotu çorbası, yoğurt ve çörek otu ile zenginleştirilir.



Semizotunu ceviz, çilek, avokado ve marul ile bir araya getirerek nefis bir salata yapımında kullanabilirsiniz. Düşük kalorisiyle diyet listelerine de eklenen çilekli semizotu salatasını, ara öğün olarak tüketebilirsiniz.



Omega 3 bakımından zengin olan bulgurlu semizotu yemeği, light yoğurt ile birlikte sunulur. Diyabet hastalarına da önerilen bu yemek, ortalama 85 kalori değerindedir.



Semizotunun en lezzetli eşlikçileri keçi peyniri ve cevizdir. Yalnızca 4 malzemeden oluşan bu salatayı, sirkeli limonlu sos ile daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.



Semizotunu hamur işi tariflerde kullanmak isteyenler için, nefis kıymalı semizotlu börek tarifini öneriyoruz. Hazır yufka ile hazırlanan bu böreği, susam serpiştirerek sunabilirsiniz.



Semizotu, muz, kivi, kinoa tohumu ve badem ile nefis bir smoothie hazırlamaya ne dersiniz? Diyet listelerinde de yer verilen semizotlu smoothie'yi sevdiğiniz meyvelerle tatlandırabilirsiniz.