ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SULU YEMEK TARİFLERİ KURU FASULYE

Kuru fasulye

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuru fasulye tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı kuru fasulye 5 dilim pastırma 3 soğan 2 domates 2 sivri biber 3 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çorba kaşığı domates salçası Tuz
  • karabiber

Kuru fasulye Nasıl Yapılır

Kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip biraz diri kalacak şekilde haşlayın ve süzün. Soğanları temizleyip kıyın. Sivri biberleri temizleyip ince doğrayın. Pastırmaların çemenlerini ayıklayıp ortadan ikiye kesin.

Sıvıyağı tencerede kızdırın. Soğanları ve sivri biberleri ilave edip kavurun. Pastırmaları ekleyip bir kaç dakika daha kavurun. Domatesi ilave edip karıştırın. Salçayı 1 kaşık suyla ezip ekleyin ve sos kıvamı alıncaya kadar bir taşım kaynatın.

Fasulyeyi pastırmalı karışıma ilave edip üzerini örtecek kadar su ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Su kaynayınca kısık ateşte 40 dakika kadar pişirin. Dilerseniz yanında pilavla sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.