ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SULU YEMEK TARİFLERİ KURU FASULYE

Kuru fasulye

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuru fasulye tarifi için malzemeler

  1. 2 su bardağı kuru fasulye
  2. 5 dilim pastırma
  3. 3 soğan
  4. 2 domates
  5. 2 sivri biber
  6. 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  7. 1 çorba kaşığı domates salçası
  8. Tuz
  9. Karabiber

Kuru fasulye Nasıl Yapılır

Adım Adım Kuru Fasulye Yapımı:

Ana vatanı Amerika olan fasulye, ülkemizde en çok Akdeniz ve Karadeniz Bölgesi'nde yetiştirilir. Kuru ve taze fasulye gibi çeşitleri olan bu besin, düşük kalorilidir. Damar tıkanıklığını önleyerek kalp hastalıkları riskini düşürür. Sindirim sistemini rahatlatmasının yanı sıra kemik sağlığını da önemli ölçüde korur. İçeriğinde bol miktarda protein barındıran kuru fasulye, tansiyon seviyesini de dengede tutar. Malzemeleriniz hazırsa, öğle ve akşam öğünşlerinde tüketebileceğiniz kuru fasulye tarifine başlayabiliriz.

  • Kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip biraz diri kalacak şekilde haşlayın ve süzün. Soğanları temizleyip kıyın.
  • Sivri biberleri temizleyip ince doğrayın. Pastırmaların çemenlerini ayıklayıp ortadan ikiye kesin.
  • Sıvıyağı tencerede kızdırın. Soğanları ve sivri biberleri ilave edip kavurun. Pastırmaları ekleyip bir kaç dakika daha kavurun.
  • Domatesi ilave edip karıştırın. Salçayı 1 kaşık suyla ezip ekleyin ve sos kıvamı alıncaya kadar bir taşım kaynatın.
  • Fasulyeyi pastırmalı karışıma ilave edip üzerini örtecek kadar su ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Su kaynayınca kısık ateşte 40 dakika kadar pişirin.
  • Kuru fasulyeyi, pirinç pilavı ve kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Kuru Fasulyenin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Eğer içerisinde et kullanacaksanız, etin orta yağlı olmasına özen gösterin.
  • Fasulyelerin yumuşaması ve daha çabuk pişirilmesi için, mutlaka bir gece önceden ıslatın.
  • Islatma esnasında suyun içerisine bir kaşık tuz ekleyin. Böylece lezzeti daha güzel olacaktır.
  • Fasulyeyi düdüklü tencerede pişirecekseniz 30 dakika, tencere de pişirecekseniz 1 saat sürecektir.
  • Fasulyenin lezzetini arttıran diğer nokta ise yapımında tereyağı kullanılmasıdır.
  • Dilerseniz, domates ve biber salçasını karıştırarak yemeğe ekleyebilirsiniz.
  • Kuru fasulyelerin lezzetli olması için, kısa ispir fasulyelerini tercih edin.

1 Porsiyon Kuru Fasulye Kaç Kaloridir?

Kuru fasulyenin bir porsiyonu, yaklaşık 275 kaloridir. Potasyum ve kalsiyum bakımından zengin olan bu tarif, kilo vermeye yardımcı besinler arasındadır. Bu yüzden diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Faydaları saymakla bitmeyen sebze yemeklerine sitemizden ulaşabilirsiniz. Dilerseniz, düşük kalorili ve hafif zeytinyağlı taze fasulye tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.