ANASAYFA TARİFLER BAKLİYAT TARİFLERİ KIYMALI NOHUT YEMEĞİ

Kıymalı Nohut Yemeği

Kıymalı Nohut Yemeği

Yetiştirilmesi kolay bir bitki olan nohut, ülkemizde genellikle İç Anadolu Bölgesi'nde yetiştirilir. Ülkemizde nohut üretiminin en çok olduğu iller Konya, Uşak ve Kırşehir'dir. Nohut ile 15 dakikada hazırlayabileceğiniz lezzetli ve doyurucu kıymalı Nohut yemeği için hazırsanız tarif aşağıda. 

Nohut ile yapılan alternatif tarifler için etli nohut yemeğinohut dürümü ve baharatlı nohut cips tariflerine göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kıymalı Nohut Yemeği Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr nohut 
  • 150 gr kıyma 
  • 1 adet soğan 
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 1 yemek kaşığı biber salçası 
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvıyağ  
  • Tuz
  • Karabiber 

Kıymalı Nohut Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Nohutlar bir gece önceden suda bırakılır. 
  • Yağ tencereye alınır. Soğan yemeklik doğranarak tencereye alınır. 
  • Kıyma eklenerek soğan ile kıyma kavrulur. 
  • Biberler yıkanır, doğranır ve tencereye eklenir. 
  • Salçalar eklenir, kokusu çıkana kadar kavrulur. 
  • Tuz ve karabiber eklendikten sonra su eklenerek pişmeye bırakılır. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!