ANASAYFA TARİFLER MANTI TARİFLERİ AZERBAYCAN MANTISI

Azerbaycan Mantısı

Azerbeycan mantısı

Azerbaycan mutfağının en sevilen lezzetlerinden nefis bir mantı tarifi ile karşınızdayız. İç harcında iki farklı kıyma kullanılan bu mantıyı, uzun ince bir şekilde kapatabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, Şef Ramin Nuriyev'den Azerbaycan usulü mantı tarifinin detaylarına geçebiliriz.

Daha fazlası için değişik mantı tarifleri sayfamıza da göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Azerbaycan Mantısı Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 200 g un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1/2 su bardağı su 

İç harcı için

  • 100 g yağlı kuzu kıyma
  • 100 g dana kıyma 
  • 1 adet kuru soğan (İnce kıyılmış) 
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 500 g yoğurt

Azerbaycan Mantısı Nasıl Yapılır?

  • Hamur için gerekli tüm malzemeyi bir kaba alarak yoğurun ve ele yapışmayan kıvama ulaşınca dinlenmeye bırakın.  
  • Kıymaları, kuru soğanı, tuz ile karabiberi bir kapta karıştırarak iç harcı hazırlayın.
  • Hamuru ince açarak yuvarlak kesin, ortasına kıymayı koyup özel şekil vererek kapatın. Sonrasında orta tuzlu suda haşlayın ve yoğurtla birlikte servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!