ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER DUMPLİNG

Dumpling

Dumpling

Dumpling, Çin mantısı olarak da geçer. Dışında ince yumuşak hamur, içerisinde soya soslu kıymalı harç ile lezzetli bir mantı. Dumpling için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için ramen noodlefried rice ve çin pilavı tariflerine göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Dumpling Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için;

  • 420 gr un
  • 210 ml su 
  • 1 çay kaşığı tuz

Harç için;

  • 500 gr kıyma 
  • 2 dal yeşil soğan, ince doğranmış 
  • 1 adet soğan, ince doğranış 
  • 3 yemek kaşığı soya sos
  • 1 tatlı kaşığı zencefil rendesi 
  • 1 adet havuç, küçük küp doğranmış 
  • 3 diş sarımsak, rendelenmiş
  • Tuz 
  • Karabiber

Dumpling Nasıl Yapılır?

  • Hamur için olan malzemeler bir kapta birleştirilir, yoğurulur ve dinlendirmeye bırakılır. 
  • Hamur dinlenirken iç harç hazırlanır. 
  • Harç için olan bütün malzemeler bir araya getirilerek yoğurulur. 
  • Hamur incecik açılır ve yuvarlaklar kesilir. 
  • İçerisine harç koyularak yarım ay şeklinde kapatılır. 
  • Hamurlar kızartılır, servis edilir.
  • Afiyet olsun. 


Püf Nokta

  • İsteğe göre haşlanabilir ya da önce kızartılıp sonra haşlanarak tüketilebilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!