ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ TRÜFLÜ VE KIYMALI FETTUCİNE MAKARNA

Trüflü Ve Kıymalı Fettucine Makarna

Trüflü ve kıymalı fettucine makarna

Şef Luigi Mariconda’dan özel beurre blanc sos, tavuk suyu ve mantarlı nefis bir makarna tarifi ile karşınızdayız. Trüflü ve kıymalı fettucine makarnayı, özel günlerinizde sunabilirsiniz.

Videolu anlatımıyla fettucini alfredo tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Trüflü Ve Kıymalı Fettucine Makarna Tarifi İçin malzemeler

  • 400 g fettuccine makarna
  • 200 g kıyma
  • 100 g soğan (İnce kıyılmış)
  • 50 g havuç (İnce kıyılmış)
  • 50 g kereviz sapı (İnce kıyılmış)
  • 150 g beurre blanc sos (Tereyağı sosu)
  • 100 g parmesan peyniri
  • 20 g taze siyah trüf mantarı
  • 5 ml trüf yağı
  • 100 ml zeytinyağı

Beurre Blanc sos için

  • 180 g tereyağı (Eşit parçalara bölünmüş)
  • 60 ml beyaz şarap

Tavuk suyu için

  • 1 adet havuç
  • 2 adet kereviz sapı
  • 1 adet soğan
  • 1-2 adet tavuk butu
  • 2 l su

Trüflü Ve Kıymalı Fettucine Makarna Nasıl Yapılır?

  • Tavuk suyu için tüm malzemeleri bir tencereye alarak 1 saat boyunca kaynatın.
  • Sos için, beyaz şarabı bir tavaya alın ve kısık ateşte kaynatın. Şarap kaynamaya başlayınca ocağın altını kısarak bir yemek kaşığından biraz daha az sıvı kalana kadar kaynatmaya devam edin.
  • Tavayı ocaktan alın ve tereyağını birer birer karşıma ilave ederek içinde eritin. (Burada önemli olan nokta; bir tereyağı parçası erimeden diğerini koymamaktır. Bu sayede ısı sabit tutulacaktır.) Tüm tereyağı eridikten sonra sosu kaynatmadan ocaktan alın.
  • Bir tavada yağı iyice kızdırın üzerine havuç, kereviz sapı ve soğanı ekleyip sotelemeye başlayın. Kıymayı ilave edin ve yüksek ateşte pişirin.
  • Biraz piştikten sonra bir kepçe tavuk suyu ekleyerek devam edin. Son olarak tuz ve karabiber ile tatlandırarak yaklaşık 1 saat pişirin.
  • Kıymalı karışımın hazır olmasına yakın derin bir tencerede kaynattığınız suya tuz ekleyin ve makarnayı ilave ederek al dente pişirdikten sonra süzerek hemen sos tenceresine alın.
  • Güzelce karıştırın ve beurre blanc sosunu ekleyerek bağlayın. Parmesan ve siyah trüf ile birlikte servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!