ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER TARİF LİSTELERİ SULU YEMEK TARİFLERİ: DENENMİŞ, KOLAY 20 SULU YEMEK TARİFİ

SULU YEMEK TARİFLERİ: DENENMİŞ, KOLAY 20 SULU YEMEK TARİFİ

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz sulu yemek tarifleri mi arıyorsunuz? Okuyucularımız tarafından çok beğenilen sulu yemek tariflerini sizler için bir araya getirdik. İşte, pratik ve doyurucu 20 nefis sulu yemek tarifi
Sulu Yemek Tarifleri: Denenmiş, Kolay 13 Sulu Yemek Tarifi

Tencerede kendi suyuyla pişirilen sulu yemekler, Türk mutfağının vazgeçilmez parçasıdır. İsteğe göre hem et, hem de sebze ile birlikte hazırlanabilir. Pişirme esnasında genellikle sade su kullanılsa da, aroma katmak için et suyu, tavuk suyu, sebze suyu ve domates suyu da kullanılabilir. Suyuna banmaya doyamadığımız sulu yemekler, oldukça kolay bir şekilde hazırlanır. Peki, sulu yemekler nasıl yapılır? En çok beğenilen sulu yemekler nelerdir? İşte, okuyucularımız tarafından çok sevilen 20 nefis sulu yemek tarifi:



Faydaları saymakla bitmeyen ayva ve kerevizi bir araya getirdik. Düşük kalorili olan ayvalı kereviz yemeğini, diyet listelerine de ekleyebilirsiniz.



Lif oranı bakımından zengin olan bamya, kilo vermeye yardımcı bir besindir. Sinir sistemini düzenlemesiyle bilinen kuru bamyayı, sulu yemek olarak tüketebilirsiniz. Hazırlaması 20, pişirmesi ortalama 40 dakikadır.



Kabak, domates ve sarımsak ile hazırlanan çintme, düşük kalorili sulu yemeklerden biridir. Toplamda 20 dakika da sofralardaki yerini alan kabak çintmesi, vegan menülerine de uygundur.



Çorba, salata ve yemeklerin içerisinde sık sık kullanılan bezelyeyi, kuşbaşı dana etiyle bir araya getirdik ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. Porsiyonu ortalama 75 kalori olan etli bezelye yemeğini, diyet listelerine de ekleyebilirsiniz.



Ana malzemeleri kuşbaşı et, arpacık soğan ve sarımsak olan soğan yahni, özellikle kalabalık sofralarda sunulmasıyla bilinir. Bayram sofralarında da sık sık yer verilen bu yemek, 45-50 dakika içerisinde sofralardaki baş köşeyi alır.



Van yöresine özgü bir yemek olan acem köftesi, sulu köfte çeşitlerinden biridir. Yapımında patates, soğan, havuç gibi haşlanmış malzemeler de kullanılır. Genellikle kıyılmış maydanoz ile birlikte servis edilir.



Tavuk ve taze fasulyeyi bir araya getirdik ve ortaya nefis bir yemek çıktı. Düşük kalorisiyle diyet listelerinde yer verilen taze fasulyeyi, protein deposu olarak bilinen tavuk ile lezzetlendirdik.



Rus ve Slav kökenli bir yemek olan kapuska, lahana ile birlikte hazırlanır. İsteğe göre et, baklagil ve farklı sebzelerle zenginleştirilebilir. Kapuska yemeğinin hazırlanışı 15, pişirilmesi ise yaklaşık 20 dakikadır.