Nohut Nasıl Pişirilir?

Nohut nasıl pişirilir? Ana yemek ya da eşlikçi olarak yemeklerin yanına çok yakışan nohutun nasıl pişirileceğini kısaca anlattık. İşte nohut pişirme yöntemleri:
Nohut Nasıl Pişirilir?
24 Nisan 2024, 22:14

Nohut besleyici ve lezzetli bir baklagildir. Besinsel değerleri yüksek, besin proteini açısından zengindir. Et tüketmeyenler için iyi bir alternatif olarak kullanılabilir. Nohutun tadı ve dokusu gereğiyle birçok yemeğe yakışır ve besin değerini arttırmak için birebir bir çözümdür. Peki nohut nasıl pişirilir? Nohut sert bir yapıya sahip olduğu için genellikle yemeklere konmadan önce ya haşlanır ya da su içerisine bekletilir. 

-Nohutları 6-12 saat önce su içerisinde bekleterek şişmelerini bekleme.

-Nohutları önceden yarım haşlama. 

Bu işlemleri yaparken kabukları daha hızlı yumuşasın diye içerisine az miktarda karbonat atabilirsiniz. Eğer haşlayarak yumuşatıyorsanız eğer haşlama sırasında su üzerinde oluşan köpükleri toplamak iyi olacaktır.



Etli ve Etsiz Nohut Yemeklerinde Nohut Nasıl Pişirilir?

  1. Nohut yemeklerinde nohut üstteki aşamalardan sonra piştikten sonra da yemeğe eklenebilir. Ancak vaktiniz varsa birlikte pişmeleri lezzet açısından daha iyi bir sonuç verecektir.
  2. Nohut önceden ıslatılır, bekletilir. 
  3. Soğan, salça ve eğer kullanılıyorsa et sotelendikten sonra nohut eklenerek karıştırılır. 
  4. Üzerine su ilavesi yapılarak düdüklü tencerede ya da tencere de pişmeye bırakılır. Nohutlar yumuşadıktan sonra yemeğe hazırıdır. 


Çorba için Nohut Nasıl Pişirilir?

  1. Çorbalar için nohut önceden üstte anlatılan iki yöntemden biri ile ön pişirmeye tabi tutulur. 
  2. Ön pişmesi gerçekleşen nohut çorbaya ana malzemeler karıştıktan sonra eklenerek karıştırılır. 
  3. Bu sayede hem nohut çorba ile birlikte pişerek lezzetlenecek ve çorbaya kendi lezzetini katacaktır. 


Salata ve Mezeler için Nohut Nasıl Pişirilir?

  1. Salata ve mezelerde nohut kullanacaksanız yumuşak tam pişmiş nohut tercih edebilirsiniz. 
  2. İlk baştaki maddelerden birini seçebilirsiniz. 
  3. Nohut suda yumuşadıktan sonra ya da haşlandıktan sonra salatalara direkt eklenebilir. Kabukları soyularak ezilebilir.


Şunlara da göz atın;

  1. Nohutun sağlığa faydaları nelerdir?
  2. Bakliyat tüketmenin faydaları nelerdir?
  3. Baklagil tarifleri
  4. Kinoa nasıl pişirilir?
  5. Bakla nasıl pişirilir?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo