ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER COQ AU VİN

Coq Au Vin

Coq au Vin

Kökeni Fransız mutfağına dayanan coq au vin, mantar, sarımsak ve havuç ile pişirilmiş bir tavuk yemeğidir. Fransız mutfağında şarapla hazırlanan bu yemek, defne yaprağı, maydanoz ve kekik gibi malzemelerle zenginleştirilir. Malzemeleriniz hazırsa, Fransız mutfağından nefis coq au vin tarifine geçebiliriz.

Chili con carne ve pipian soslu tavuk tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Coq Au Vin Tarifi İçin malzemeler

  • 6 adet tavuk but 
  • 1 adet havuç 
  • 4 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un 
  • 700 ml su ya da et suyu 
  • 1 çay kaşığı tane karabiber 
  • 5 dal maydanoz
  • 1 adet defne yaprağı 
  • 1 adet karanfil 
  • 1 dal taze kekik 
  • 18 adet arpacık soğan 
  • Tuz 
  • 300 gr mantar
  • 2 kaşık limon suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Taze kekik
  • 3 dal maydanoz 

Coq Au Vin Nasıl Yapılır?

  • Tencereye yağ alınır. Tavuk butların her iki yüzeyine tuz ve karabiber koyularak tavda renk alana kadar kızartılır. Kenara alınır. 
  • Aynı tavada kesilmiş havuç, soğan ve sarımsak sotelenir. Un ilave edilerek kavrulur. 
  • Suyun bir kısmı eklenerek 5 dakika pişirilir ardından kalan su, tavuklar, kekik dalı ve maydanoz eklenerek kapağı kapalı yarım saat kadar pişirilir.
  • Ardından arpacık soğanlar eklenerek pişirilmeye devam edilir. 
  • Mantarlar temizlenerek 2-3 parçaya bölünür. Tavaya yağ eklenir, limon suyu ve 2 kaşık normal su ile mantarlar pişirilir. 
  • Mantarlar tavukların içerisine eklenir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!