ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SULU YEMEK TARİFLERİ AYVALI KEREVİZ

Ayvalı kereviz

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ayvalı kereviz tarifi için malzemeler

  • 3 adet kereviz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 kereviz sapı
  • 1 kuru soğan
  • 1 ayva
  • 1 portakalın suyu
  • 2 havuç
  • Tuz

Ayvalı kereviz Nasıl Yapılır

Kereviz ve ayvanın kabuğunu soyup iri doğrayın ve limonlu suda bekletin. Kereviz saplarını 2 cm kalınlığında doğrayın. Soğanın kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.

Kereviz, ayva, kereviz sapı ve havucu ekleyip 3 dakika kavurun. Üzerine portakal suyu ve sıcak suyu ilave edin. Tuz ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Ayvanın özellikle reflüsü olanlar için çok faydalı olduğunu biliyor muydunuz?

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.