Ayvalı Kereviz

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
35 dakika

Ayvalı Kereviz Tarifi İçin malzemeler
- 3 adet kereviz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı sıcak su
- 2 kereviz sapı
- 1 kuru soğan
- 1 ayva
- 1 portakalın suyu
- 2 havuç
- Tuz
Ayvalı Kereviz Nasıl Yapılır?
Kereviz ve ayvanın kabuğunu soyup iri doğrayın ve limonlu suda bekletin. Kereviz saplarını 2 cm kalınlığında doğrayın. Soğanın kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
Kereviz, ayva, kereviz sapı ve havucu ekleyip 3 dakika kavurun. Üzerine portakal suyu ve sıcak suyu ilave edin. Tuz ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Ayvanın özellikle reflüsü olanlar için çok faydalı olduğunu biliyor muydunuz?

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR