ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ ZÜRBİYE

Zürbiye

Zürbiye

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zürbiye Tarifi İçin malzemeler

  • 250 g kuşbaşı kuzu eti
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım kg arpacık soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Zürbiye Nasıl Yapılır?

  • Kuşbaşı kuzu etlerini geniş bir tencereye alın. Üzerine su ilave edip iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Zeytinyağını bir tencereye alın. Arpacık soğanları bütün olarak ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Salçayı ilave edin ve salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavurmaya devam edin.
  • Haşladığınız kuzu etlerini bir kevgir yardımı ile süzüp soğanlara ilave edin ve 3-4 dakika daha kavurun.
  • Eti haşladığınız sudan 2 su bardağı kadar ekleyip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Ocaktan alıp sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!