ANASAYFA TARİFLER MEKSİKA MUTFAĞI & MEKSİKA YEMEKLERİ CHİLİ CON CARNE

Chili Con Carne

Chili Corn Carne

Meksika'nın meşhur chili con carne tarifi, et, domates ve acı biberin birleşimi ile yapılan bir yemektir. Sulu olan bu yemek Meksika'da taco, pilav ya da nachoslar ile tüketiliyor. Malzemeleriniz hazırsa chili con carne tarifinin detayları aşağıda.

Meksika mutfağından torta ahogoda ve Meksika pilavı tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Chili Con Carne Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet soğan 
  • 350 gr kıyma
  • 2 diş sarımsak 
  • 400 gr haşlanmış Meksika fasulyesi
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • ½ çay kaşığı kimyon
  • ½ çay kaşığı pul biber
  • 15 adet jalapeno
  • 300 gr domates
  • 3-4 yemek kaşığı mısır
  • 1 çay bardağı su

Chili Con Carne Nasıl Yapılır?

  • Tencereye yağ alınır. Yemeklik doğranan soğan ve sarımsak eklenerek kavrulur. 
  • Domatesler küp küp doğranır. 
  • Jalapeno biberler küçük parçalara bölünür. 
  • Kıyma eklenerek kavrulmaya devam edilir.
  • Meksika fasulyesi ve konserve mısır dışındaki malzemeler eklenerek 10 dakika pişirilir. 
  • Meksika fasulyesi ve mısır eklenerek 10 dakika daha pişirilir. Afiyet olsun.

Chili Con Carne Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Yemeğin suyu az gelirse, ilave edebilirsiniz.
  • Acılık oranı tamamen damak zevkine bağlıdır.
  • Tarifteki biber miktarını dilediğiniz gibi arttırabilir veya azaltabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!