Chili Con Carne

Meksika'nın meşhur chili con carne tarifi, et, domates ve acı biberin birleşimi ile yapılan bir yemektir. Sulu olan bu yemek Meksika'da taco, pilav ya da nachoslar ile tüketiliyor. Malzemeleriniz hazırsa chili con carne tarifinin detayları aşağıda.
Meksika mutfağından torta ahogoda ve Meksika pilavı tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
5 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Chili Con Carne Tarifi İçin malzemeler
- 1 adet soğan
- 350 gr kıyma
- 2 diş sarımsak
- 400 gr haşlanmış Meksika fasulyesi
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- ½ çay kaşığı kimyon
- ½ çay kaşığı pul biber
- 15 adet jalapeno
- 300 gr domates
- 3-4 yemek kaşığı mısır
- 1 çay bardağı su
Chili Con Carne Nasıl Yapılır?
- Tencereye yağ alınır. Yemeklik doğranan soğan ve sarımsak eklenerek kavrulur.
- Domatesler küp küp doğranır.
- Jalapeno biberler küçük parçalara bölünür.
- Kıyma eklenerek kavrulmaya devam edilir.
- Meksika fasulyesi ve konserve mısır dışındaki malzemeler eklenerek 10 dakika pişirilir.
- Meksika fasulyesi ve mısır eklenerek 10 dakika daha pişirilir. Afiyet olsun.
Chili Con Carne Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Yemeğin suyu az gelirse, ilave edebilirsiniz.
- Acılık oranı tamamen damak zevkine bağlıdır.
- Tarifteki biber miktarını dilediğiniz gibi arttırabilir veya azaltabilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR