Nohutlu Pazı Sapı

Sevgili Deniz Orhun'dan kış aylarında her zaman tüketebileceğiniz nefis nohutlu pazı sapı tarifini sizlere sunuyoruz. Kemikleri güçlendirmesiyle bilinen pazı, şeker hastaları için ideal bir besindir. Kansızlığa iyi gelen pazı, aynı zamanda göz sağlığını da korur. Pazı sapı, nohut ve pirinç ile hazırlanan bu yemek, düşük kalorisi ile haftada bir kez tüketilebilir. Malzemeler hazırsa, nohutlu pazı sapı tarifine geçebiliriz.
Alternatif olarak pratik pazılı kiş ve vişneli pazı sarması tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
3 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
1 saat

Nohutlu Pazı Sapı Tarifi İçin malzemeler
- 1/2 su bardağı pirinç (Haşlanmış)
- 5 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
- 1/2 su bardağı nohut (1 gece önce suda bekletilmiş ve haşlanmış)
- 300 g pancar sapı (Veya 1 demet pazı sapı)
- 4 su bardağı su (Ilık)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı fındık yağı
- 2 yemek kaşığı nane
- 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- Tuz, karabiber
- Yenibahar
Nohutlu Pazı Sapı Nasıl Yapılır?
- Pirinci buharda veya suda haşlayarak pişirin.
- Pazı saplarını temizledikten sonra parmağınızın birinci boğumu, yaklaşık 2cm. büyüklüğünde kesin ve kaynamakta olan buhar tenceresinde rengi fosforlu olana kadar pişirin.
- Domates ve biber salçasını bir kaseye koyun. Seker ve sirkeyi ekledikten sonra nane hariç tüm baharatları ekleyin.
- Bütün malzemeyi bir tencereye alarak karıştırın ve ılık suyu ekledikten sonra bir tasım kaynatın. Son alarak nane ve sarımsağı ekleyerek ateşten indirin.
- Sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR