ANASAYFA TARİFLER İÇ ANADOLU YEMEKLERİ NİĞDE TAVA

Niğde Tava

Niğde Tava

Niğde tava, isminden anlaşılacağı üzere Niğde mutfağına özgü bir et yemeğidir. Genellikle güveç ya da bakır tavada pişirildiği gibi, evlerde de yapılabilir. Sivri biber ve domates ile zenginleştirilen Niğde tava, özellikle kalabalık sofralarda sunulur. Oldukça pratik ve lezzetli olan Niğde tava tarifi için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için Maraş tava ve Nevşehir tava tariflerine göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

55 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Niğde Tava Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr koyun eti
  • 250 gr domates
  • 180 gr sivri biber 
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 çay kaşığı pul biber 
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Niğde Tava Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı tencereye alınır. Et ilave edilerek tereyağında kavurulur. 
  • Et kavrulurken suyunu salacak ve geri çektiğinde 3 su bardağı su ekleyerek, kapağı kapatılır. 
  • Biber ve domates küp küp doğranır. Et suyu çektiğinde biber ve domates ilave edilir.
  • Tuz, karabiber ve pul biber eklenerek kapağı kapatılarak pişirilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!