ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SULU YEMEK TARİFLERİ ETLİ BEZELYE YEMEĞİ

Etli bezelye yemeği

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Etli bezelye yemeği tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 300 g kuşbaşı dana eti
  • 300 g iç bezelye
  • 5~6 kuru domates
  • 2~3 kuru biber
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 demet dereotu

Etli bezelye yemeği Nasıl Yapılır

Adım Adım Etli Bezelye Yemeği Tarifi:

Ana vatanı Avrupa ve Batı Asya ülkeleri olan bezelye, baklagiller familyasının bir üyesidir. Türkiye'de en çok Afyon'da yetiştirilen bu besin; salata, çorba, et ve sebze yemekleri içerisinde kullanılır. İçeriğindeki mineraller sayesinde nörolojik gelişime katkıda bulunur ve hafızayı güçlendirir. Cilt sağlığını korumasının yanı sıra kolesterolü dengede tutar. Garnitür olarak da kullanılan bezelye, konserve veya hava geçirmeyen poşetlerde uzun süre saklanabilir. Malzemeleriniz hazırsa, sofraları güzelleştiren ve faydaları saymakla bitmeyen etli bezelye yemeği nasıl yapılır birlikte görelim: 

  • Yemeklik doğradığınız soğan ve kuşbaşı dana etini zeytinyağında soteleyin. Etlerin renkleri dönmeye başlayınca salçayı ilave edip karıştırın.
  • Üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edip kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kısıp kapağı kapalı olarak 20 - 25 dakika pişirin.
  • Ayıkladığınız bezelye, iri doğradığınız sarımsak, kuru domates ve kuru biberi ekleyip 15 dakika daha pişirin. Üzerini ince kıydığınız dereotu ile süsleyin.
  • Etli bezelye yemeğini, pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Etli Bezelye Yemeğinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kullanacağınız eti birkaç saat öncesinden çıkartın ve dinlendirin. Bu sayede daha yumuşak olacaktır.
  • Bezelyenin tadının değişmemesi için, tanelerini ayıkladıktan sonra pişirin.
  • Konserve veya donmuş bezelye kullanacaksanız, bir gün önceden suda bekleterek canlı kalmasını sağlayabilirsiniz.
  • Yemeğin tadını dengelemek için, tencereye birkaç damla sirke ve bir tutam karbonat ilave edin.
  • Pişirme esnasında tencerenin kapağını hafif bir şekilde açık bırakın. Böylece kendi buharıyla pişmesini sağlayabilirsiniz.

1 Porsiyon Etli Bezelye Yemeği Kaç Kaloridir?

Etli bezelye yemeğinin bir porsiyonu, yaklaşık 75 kaloridir. A, C ve K vitamini içeren bu tarifi diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Düşük kalorili ve bol mineralli sulu yemek tarifleri mi arıyorsunuz? Türk mutfağının vazgeçilmezi haline gelen ve zengin besin değerleriyle sunulan türlü tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.