ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ TERBİYELİ KUZU İNCİK

Terbiyeli Kuzu İncik

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Terbiyeli Kuzu İncik Tarifi İçin malzemeler

  • 4~6 kuzu incik
  • 5 su bardağı su
  • 3~4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3~4 diş sarımsak
  • 10~12 arpacık soğan
  • 4 taze patates
  • 2 havuç
  • 2 yumurta sarısı
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Terbiyeli Kuzu İncik Nasıl Yapılır?

  • Kuzu incikleri geniş bir tencerenin içine dizin. Üzerini örtecek kadar su ekleyin ve incikler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1–1 saat 15 dakika pişirin.
  • Kabukları soyulmuş soğanları ve bütün sarımsakları başka bir tencerede zeytinyağında kavurun. Küp doğradığınız patatesleri ve 3 santim kalınlığında doğradığınız havuçları, tuz ve karabiberi ekleyin.
  • İnciği pişirdiğiniz et suyu ve incikleri ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağı kısın ve bütün malzeme yumuşayana kadar pişirin.
  • Yumurta sarıları, limon suyu ve biraz tuzu bir kasede çırpın. Etin suyundan azar azar karışıma ekleyerek karıştırın ve ısılarını eşitleyin.
  • Terbiyeyi tencereye yavaşça ekleyin. Bir taşım pişirip ocağı kapatın. Üzerini taze çekilmiş karabiber ve biberiye ile süsleyip servis yapın.

Yumuşaklığı ile bilinen kuzu eti sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, farklı malzemelerle harmanlanan mutancana tarifini notlarınız arasına ekleyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!