ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ TERBİYELİ KUZU İNCİK

Terbiyeli Kuzu İncik

Kuzunun diz ve dirsek eklemi altında kalan bölüme kuzu incik denir. Genellikle haşlama olarak tüketilen kuzu incik, yüksek oranda protein içerir. Kemik ve kas sağlığı gelişimi için önemli bir besindir.

Lokum kıvamında fırında kuzu incik ve pideli kuzu incik tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Terbiyeli Kuzu İncik Tarifi İçin malzemeler

  • 4-6 adet kuzu incik
  • 5 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak
  • 10-12 adet arpacık soğan
  • 4 adet taze patates
  • 2 adet havuç
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1/2 limonun suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

Biberiye

Terbiyeli Kuzu İncik Nasıl Yapılır?

  • Kuzu incikleri geniş bir tencerenin içine dizin. Üzerini örtecek kadar su ekleyin ve yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1–1 saat 15 dakika pişirin.
  • 2 Kabukları soyulmuş soğanları ve bütün sarımsakları başka bir tencerede zeytinyağında kavurun. Küp doğradığınız patatesleri ve 3 santim kalınlığında doğradığınız havuçları, tuz ve karabiberi ekleyin.
  • İnciği pişirdiğiniz et suyunu ve incikleri ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağı kısın ve bütün malzeme yumuşayana kadar pişirin.
  • Yumurta sarılarını, limon suyunu ve biraz tuzu bir kasede çırpın. Etin suyundan azar azar karışıma ekleyerek karıştırın ve ısılarını eşitleyin.
  • Terbiyeyi tencereye yavaşça ekleyin. Bir taşım pişirip ocağı kapatın. Üzerini taze çekilmiş karabiber ve biberiye ile süsleyip servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!