ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ SOĞAN YAHNİ

Soğan Yahni

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Soğan Yahni Tarifi İçin malzemeler

  • 750 gr yağsız kuşbaşı et
  • Yarım kg arpacık soğan
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1~2 yemek kaşığı domastes salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Soğan Yahni Nasıl Yapılır?

  • Orta boy bir tencerede zeytinyağını ısıtıp etleri ekleyin. Etleri yağda kendi suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
  • Etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Tekrar suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • Etler yumuşamaya başlayınca salça, yenibahar, sirke, tuz, karabiber ve soyulmuş arpacık soğanlarla sarımsakları ekleyip karıştırın.
  • Üzerini hafif geçecek kadar sıcak su ilave edip soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Taze otlarla süsleyip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!