Soğan Yahni

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Soğan Yahni Tarifi İçin malzemeler
- 750 gr yağsız kuşbaşı et
- Yarım kg arpacık soğan
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1~2 yemek kaşığı domastes salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Soğan Yahni Nasıl Yapılır?
- Orta boy bir tencerede zeytinyağını ısıtıp etleri ekleyin. Etleri yağda kendi suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
- Etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Tekrar suyunu çekinceye kadar pişirin.
- Etler yumuşamaya başlayınca salça, yenibahar, sirke, tuz, karabiber ve soyulmuş arpacık soğanlarla sarımsakları ekleyip karıştırın.
- Üzerini hafif geçecek kadar sıcak su ilave edip soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Taze otlarla süsleyip servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR