Soğan Yahni

Soğan Yahni
04 Haziran 2025
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 10 Kişi Kaydetti
Soğan Yahni için

Malzemeler

  • 750 gr yağsız kuşbaşı et
  • Yarım kg arpacık soğan
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1~2 yemek kaşığı domastes salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Soğan Yahni

Nasıl Yapılır

  1. Orta boy bir tencerede zeytinyağını ısıtıp etleri ekleyin. Etleri yağda kendi suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
  2. Etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Tekrar suyunu çekinceye kadar pişirin.
  3. Etler yumuşamaya başlayınca salça, yenibahar, sirke, tuz, karabiber ve soyulmuş arpacık soğanlarla sarımsakları ekleyip karıştırın.
  4. Üzerini hafif geçecek kadar sıcak su ilave edip soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Taze otlarla süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo