ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR ZEYTİNYAĞLI KABAK

Zeytinyağlı kabak

Zeytinyağlı kabak

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı kabak tarifi için malzemeler

  • 1 soğan 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası 
  • Yarım kg kabak 
  • 1 kırmızı biber 
  • 2 havuç 
  • Tuz 
  • 1 çay kaşığı toz şeker  
  • Bir su bardağı sıcak su

Zeytinyağlı kabak Nasıl Yapılır

Adım Adım Zeytinyağlı Kabak Yapımı:

Kanser hücrelerini azaltmasıyla bilinen kabak; kıymalı kabak dolması veya kabak mücver gibi birçok tarifte kendine yer bulur. Ana vatanı Kuzey Amerika olan bu sebze, ülkemizde en çok Ege'de yetiştirilir. Yağ oranı düşük olduğu için, diyet listelerinde en çok tüketilen sebzelerin başındadır. Kalp krizi riskini düşüren kabağın haftada en az iki kez tüketilmesi önerilir. Malzemeleriniz hazırsa, sağlıklı ve pratik zeytinyağlı kabak tarifine başlayabiliriz.

  • İlk olarak soğanları küp küp doğrayın ve kabakları soyun. Daha sonra ince dilimler haline getirin. Daha sonra soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Üzerine salçayı ilave edip 1-2 dakika daha kavurun.
  • Dilimlediğiniz kabakları, kırmızı biberi ve havuçları da tavanın içerisine ilave edin. Tuz, şeker ve sıcak su ekleyip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Çatal ile yumuşaklığını kontrol ettikten sonra servis tabağına alabilirsiniz.
  • Zeytinyağlı kabak yemeğini, yanına çok yakışan firik pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Zeytinyağlı Kabağın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarife başlamadan önce kabakları suda durulayın. Kabuklarını soymak yerine küçük delikler açmayı da tercih edebilirsiniz.
  • Zeytinyağlı yemeklerin en önemli noktası toz şekerdir. Yemeğin tuzunu dengelemek ve tatlandırmak için konulan şeker, pişirme süresini de düşürür.
  • Kullanacağınız kabakların taze ve orta boyutlarda olmasına özen gösterin.
  • Yemeği pişirirken suyun az olması gerekir. Kısık ateşte pişirdiğiniz kabaklar suyunu çekmesine rağmen hala sert ise, yavaş yavaş su ilave edebilirsiniz.
  • Pişirme işlemine başlamadan önce tencere ile kapak arasına yağlı kağıt koyun. Yemeğiniz pişip soğuyana kadar kağıdı kaldırmayın. Yağlı kağıt, pişirme sırasında kabağın koyu rengini ve acılığını alarak daha lezzetli olmasını sağlar.
  • Kabak yemeği çok su saldığı için, çekirdekli kısımlarını doğrayın.

1 Porsiyon Zeytinyağlı Kabak Kaç Kaloridir?

  • Sebze yemekleri içinde kalorisi oldukça düşük olan kabak yemeğinin bir porsiyonu, yaklaşık 35 kaloridir. Bu yüzden kilo ve şeker kontrolünü dengede tutmak isteyenler de tercih edebilir.

    Öğle ve akşam öğünlerinde tüketilen zeytinyağlı yemek tarifleri ile diyet listelerini zenginleştirin. Dilerseniz besleyici ve lezzetli zeytinyağlı biber dolması tarifine de göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.