ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR ZEYTİNYAĞLI KABAK

Zeytinyağlı kabak

Zeytinyağlı kabak

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı kabak tarifi için malzemeler

  • 1 soğan 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası 
  • Yarım kg kabak 
  • 1 kırmızı biber 
  • 2 havuç 
  • Tuz 
  • 1 çay kaşığı toz şeker  
  • Bir su bardağı sıcak su

Zeytinyağlı kabak Nasıl Yapılır

  • Soğanı küp doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Salçayı ilave edip 1-2 dakika daha kavurun.
  • Şerit halinde doğranmış kabakları, kırmızı biberi ve havuçları ilave edin. Tuz, şeker ve sıcak su ekleyip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.